Verhalen uit de buurt

Fotowedstrijd: win een kinderbuurtfeest!

24 april 2018

Woon jij in een toffe buurt? Dan organiseren jullie vast een leuke activiteit op Dag van de Buren op 25 mei. En het hoeft niet bij dat ene feest te blijven. Stuur ons de leukste foto van jullie buurtfeest en Matexi zorgt voor een vervolg met een onvergetelijk kinderfeest!

Dag van de Buren Matexi

Dag van de Buren

Een barbecue, een picknick, een straatvoetbalmatch, een karaoke… misschien wel een poolparty in het zwembad van de buren? Tijdens Dag van de Buren op 25 mei kan het allemaal.


Wereldwijd

Dag van de Buren werd in 1999, toen nog onder de naam ‘Feest in het gebouw’, voor de eerste keer in Parijs georganiseerd. Sindsdien is het evenement alleen maar gegroeid. Eerst op Europees niveau, vervolgens wereldwijd. In 2003 sprong ook België op de kar en sindsdien organiseert de vzw ‘Feest in het gebouw’ jaarlijks op de laatste vrijdag van mei Dag van de Buren. Het idee is dat buurtbewoners samen een activiteit organiseren om de banden te versterken, een samenhorigheidsgevoel te ontwikkelen en solidariteit te creëren om zo eenzaamheid en uitsluiting tegen te gaan. Als ontwikkelaar van leefbare buurten is Matexi overtuigd partner van Dag van de Buren. Sterker nog! Matexi doet er graag een schepje bovenop en geeft drie gratis kinderbuurtfeesten weg via een fotowedstrijd.

Hoe kun je een kinderbuurtfeest winnen?

Heel simpel!

 

Praktisch

Je kunt jouw foto opladen van vrijdag 25 mei tot en met zondag 3 juni. Op basis van originaliteit en creativiteit kiest Matexi de winnaar die op maandag 4 juni via de Matexi Facebookpagina bekendgemaakt worden. In samenspraak met de winnaar wordt er een datum en locatie vastgelegd voor het kinderbuurtfeest. Het volledige wedstrijdreglement kun je hier nalezen.

Blije kindjes, vrolijke buurt

De winnaar van de fotowedstrijd mag rekenen op een heus kinderbuurtfeest met alle toeters en bellen. Denk aan een springkasteel, een ballonnenclown, grime, een ijsjeskar… alles voor een namiddag onbezorgde kinderpret. En terwijl de kinderen zich amuseren, kunnen de volwassen alvast plannen maken voor het volgende buurtfeest. Want zoals het spreekwoord zegt: beter een goede buur, dan een verre vriend. Ideaal toch!


Gerelateerde artikels