Menen Buurtweg

  • vlak bij het bruisende centrum, omringd door alle benodigde voorzieningen (Mobiscore 8,3%) 
  • halfopen bebouwingen met carport en fietsenberging op ruime percelen
  • omvangrijke publieke groenzone met aansluiting naar het nabijgelegen Serge Berten park 
  • focus op duurzaamheid: individuele lucht-water warmtepompen, zonnepanelen, hemelwaterhergebruik, en elektrische laadinfrastructuur 

emiel hullebroeckstraat, menen

Wil je meer weten over dit project?

Welkom in Buurtweg te Menen, waar je binnenkort een groene en kindvriendelijke woonbuurt kan vinden. Op een uitgestrekt terrein van 6.114 m², tussen de dynamiek van de stad en de sereniteit van de natuur, creëren we een enclave van 12 halfopen bebouwingen.

Als toekomstige bewoner kom je hier thuis in alle rust. Centraal ligt er immers een groenzone van 1400 m², gelegen vlak bij het Serge Berthen park. Met een strategische ligging nabij voorzieningen en goede verbindingen naar de nabijgelegen steden belooft deze woonbuurt een veilige en levendige thuisbasis te worden voor iedereen die zoekt naar rust, comfort en gemeenschap.

In Buurtweg hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Daarom zijn alle woningen uitgerust met warmtepompen, zonnepanelen, systemen voor hemelwaterhergebruik en laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Publieke groenzone

1.400 m²

De publieke groenzone van 1.400 m² beslaat een indrukwekkende 23% van het totale projectoppervlak. We voorzien hier een doorgang voor zwakke weggebruikers naar het bestaande Serge Berten park. 

Mobiscore

8,3/10

Met een Mobiscore van 8,3/10 liggen de dagelijkse voorzieningen binnen handbereik van de woonbuurt. 

Perceeloppervlaktes

329 m²

De percelen binnen het project variëren in grootte, met een gemiddelde oppervlakte van 329 vierkante meter. De oppervlakten van de percelen liggen tussen de 285 en 400 vierkante meter, wat zorgt voor een divers aanbod dat tegemoetkomt aan verschillende wensen en behoeften. 

×

Bekijk de buurt

Laatste updates

13-12-2023 Voorstelling Gecoro

Het project werd met succes voorgesteld op het Gecoro, dit resulteerde dan ook in een unaniem positief advies. 

06-05-2024 Indienen verkavelingsvergunning

Verkavelingsvergunning werd ingediend. Dit gebeurde in samenwerking met studiebureau Alex Coussens. 

Veelgestelde vragen

Is er voldoende parkeermogelijkheid?

Ja, elke woning heeft zijn eigen parkeermogelijkheid, aangevuld met 4 bezoekersparkeerplaatsen die gemeenschappelijk gebruikt mogen worden.

Hoe worden de woningen duurzaam verwarmd en gekoeld?

Standaard is elke woning voorzien van een lucht-water warmtepompsysteem, wat een energiezuinige en milieuvriendelijke manier van verwarmen is. Dit systeem biedt echter geen actieve koeling. Voor wie ook behoefte heeft aan koeling, bieden wij als optionele upgrade geothermie aan, die zowel verwarming als koeling kan verzorgen.

Vraag niet beantwoord? Contact