Geel Laar

 • nieuwbouwappartementen met 1 tot 3 slaapkamers in het groen
 • centraal en tegelijk rustig wonen
 • op wandelafstand van winkels, scholen en ziekenhuis
 • met de nieuwste energienormen, E-peil<20

Laarsveld 10, Geel

Contacteer ons

Wonen in het Geels groen

In het gehucht Sint-Dimpna, op fietsafstand van het stadscentrum van Geel, bouwt Matexi een gloednieuwe woonbuurt: Laar. Hier gaan duurzaamheid, groenruimte en ontmoeten hand in hand.
 
Deze buurt staat garant voor centraal en tegelijk rustig wonen. Scholen, jeugd- en sportverenigingen, zorginstellingen en winkels vind je er op wandelafstand. Binnen dit project ontwikkelt Matexi een aangename mix van bewoning, brede wandel- en fietspaden, een buurtplein en 2 openbare groene zones. Dankzij de grote diversiteit aan appartementen en woningen voelen zowel jong als oud zich hier helemaal thuis.
 
In totaal bouwen we 116 wooneenheden, waarvan ongeveer de helft appartementen en de helft woningen, ingeplant in een groene setting. We starten met de bouw en de verkoop van de eerste twee residenties in het midden van de site, goed voor 45 appartementen:
 

 • De gezellige residentie Emilia telt 15 appartementen. Comfort, veel licht en een hoge leefkwaliteit staan in deze moderne 1 of 2 slaapkamerappartementen voorop.


 • Het parkgebouw Joanna biedt ruimte aan 30 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en sluit volledig aan op de zuidelijke groenzone. Deze appartementen krijgen grote zuidwestelijk georiënteerde terrassen en de bewoners op het gelijkvloers hebben aan de achterkant een eigen tuin.

 

 • Interesse in deze unieke woonervaring? Wil je meer weten over het aanbod? Contacteer ons dan snel. De appartementen zijn nu in verkoop.


De woningen komen er later dit jaar aan. Wil jij als een van de eersten jouw droomwoning kiezen? Schrijf je dan in op onze wachtlijst.

CONNY DE LAET
Sales Consultant T 014 48 01 62
Contacteer ons

Schrijf je in op de wachtlijst en blijf op de hoogte van dit project!

Ontdek het aanbod

Ontdek het aanbod

  Klik op het plan om de loten te bekijken

  ×

  Ontdek de buurt

  Plant is koning

  “De woonunits zijn allemaal georganiseerd rond 2 centrale groenzones en bakenen deze als het ware af. Hier zetten we in op maximale interactie met de ruime publieke groenzones. Het groen vormt de drager van het stedenbouwkundige plan en de invulling hiervan wordt ook zeer zorgvuldig afgewogen. Denk daarbij aan bloemperken, bomen en struiken maar tegelijk willen we ervoor zorgen dat ook de parkeerplaatsen een soort groene parkeerhaven worden door maximaal te ontharden. “, aldus Lukas Perdu, Landschapsarchitect bij Matexi. “In het voorjaar geeft dit een rijk kleurenpallet en in de zomer zal je hier ook terecht kunnen voor schaduwrijke plekken waar het gezellig vertoeven zal zijn onder een boom.”

  geel laar plant is koning
  Heerlijk wonen in Sint-Dimpna

  “Eerlijk gezegd: ik ken geen enkel ander gebied in Geel waar zoveel mogelijkheden zijn om iets moois te ontwikkelen. Toen het nieuws over de ontwikkeling bekend raakte, kreeg ik al snel telefoontjes van geïnteresseerde jonge mensen uit de buurt. De ligging is fantastisch: de plek ligt vlakbij het centrum van de stad, het station, scholen, zorgvoorzieningen,… Alles is dus op wandel- en fietsafstand. Er is veel werkgelegenheid in de buurt. In het hele project spreekt het vernieuwende aspect me ook aan: er komt veel gedeeld groen, er komen paden voor fietsers en wandelaars, er zullen deelauto’s zijn,... Je ziet dat Laar past in de visie op het wonen van de toekomst.”, vertelt buurtbewoner Ivo Bollen.

  geel laar heerlijk wonen in Sint Dimpna
  Appartementen in het groen

  “Het kopgebouw met vijftien appartementen wordt het ankerpunt van de hele buurt. Daarom krijgt het een massieve uitstraling, met inpandige terrassen. Het parkgebouw, met dertig appartementen, is iets meer gericht op de zuidelijke groenzone. Dat krijgt grote uitpandige terrassen en de mensen op het gelijkvloers hebben aan de achterkant een eigen tuintje. De bovenste verdieping van het gebouw is wat teruggetrokken en de voorkant wordt wat onderbroken, zodat het geheel een minder massieve uitstraling krijgt. Beide gebouwen zijn trouwens ondergronds met elkaar verbonden. Daarnaast hebben alle appartementen een afsluitbare fietsenberging voor vier fietsen.”, legt Development Manager Tim Peeters uit. 

  geel laar appartementen in het groen
  buurtbarometer

  Bekijk de buurt

  Gerelateerde artikels