Geel Laar

 • Binnenkort in verkoop
 • Mix van appartementen en woningen
 • Alle voorzieningen op fietsafstand
 • Nabij het centrum van Geel
 • Schrijf je in op de wachtlijst

Laarsveld 10, Geel

Hier is warmte voelbaar

Geel is een aangename centrumstad in de Kempen, met een groeiende bevolking. Alles is er aanwezig en tegelijk vind je er ook nog heel wat open ruimte. Geel staat bekend om z’n onderwijs en zorgvoorzieningen. In het gehucht Sint-Dymphna, op wandelafstand van het stadscentrum, bouwt Matexi een gloednieuwe woonbuurt: Laar.
 
In totaal komen er 118 units, ongeveer de helft appartementen en de helft woningen. Er wordt ook daarbinnen een mix nagestreefd van kleinere en grotere units. We starten in met de bouw en de verkoop van de eerste twee appartementsgebouwen in het midden van de site, goed voor 45 appartementen.

Het kopgebouw, Emilia,ontleent haar naam aan belangrijke Geelse figuur, namelijk Emilia
Biddeloo. Deze gezellige residentie telt 15 appartementen. Comfort, veel licht en een hoge leefkwaliteit staan in deze moderne 1 of 2 slaapkamerappartementen voorop.

Het parkgebouw, Joanna, ontleent haar naam aan een belangrijke Geelse zuster en biedt ruimte aan 30 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers, en sluit volledig aan op de zuidelijke
groenzone. De appartementen kregen hier grote zuid-westelijk georienteerde terrassen en de bewoners op het gelijkvloers hebben aan de achterkant een eigen tuin.
 
In het concept draait alles rond ontmoeten. "Openbare ruimte is dan ook de spil van de buurt, dankzij veel groen en een centraal plein. Daarrond komen er verbindingsassen voor zacht verkeer. De site wordt maar op 2 plekken ontsloten voor auto’s: aan de noord- en de zuidkant. Er zal dus geen gemotoriseerd verkeer door de nieuwe wijk kunnen rijden. Bewoners zullen zo automatisch gestimuleerd worden om te voet te gaan of hun fiets te gebruiken. En ze zullen elkaar gemakkelijk tegenkomen voor een praatje."Development Manager Tim Peeters werkt al jaren aan de voorbereiding van deze buurt. Hij vertelt graag honderduit over dit duurzame project van de toekomst, op maat van de stad.
 
Het openbaar domein speelt daarin een belangrijke rol. “Om die interactie mogelijk te maken, is het openbaar domein niet opgevat als restruimte aan de rand van de site, maar vormt het net het uitgangspunt van het hele ontwerp. Er komen twee grote parkzones. De zone in het zuiden is wat avontuurlijker en heeft een waterpartij, in het noorden komt een vlakker park dat eerder bedoeld is om een balletje te trappen, of badminton of petanque te spelen. Centraal ligt een verhard buurtplein dat grenst aan de eerste residentie die we daar gaan bouwen. Daar komt op termijn een buurtlokaal dat verbindend kan werken voor alle inwoners van de buurt.”, vertelt Tim verder.

Blijf je graag op de hoogte van deze nieuwe woonbuurt? Schrijf je hieronder dan in op onze wachtlijst. Zo ontdek je als eerste alles over de toekomstige woningen en appartementen.

Schrijf je in op de wachtlijst en blijf op de hoogte van dit project!

Ontdek de buurt

 • Winkelen
 • Financieel
 • Mobiliteit
 • Onderwijs
 • Vrije tijd
 • Zorg

Gerelateerde artikels