Antwerpen Antwerp Tower

  • 240 appartementen
  • 6.453 m² commerciële ruimtes
  • 2.805 m² horeca
  • 5.018 m² kantoren
  • 199 parkeerplaatsen
  • 2.616 m² oppervlakte site project
 
 
 

Samengevat

OPDRACHTGEVER(S): Matexi

TEAM:
Architectuur: Wiel Arets Architects, ELD partnership
Landschapsarchitectuur: Arcade Concept Engineering

LOCATIE: Operaplein – De Keyserlei, 2018 Antwerpen
BOUWKOSTEN (EXCL.BTW): 84.000.000 €

TIMING:
2012 start ontwikkeling
2017 start realisatie
2023 voorziene einddatum realisatie

Antwerp Tower

antwerpen antwerp tower

De herontwikkeling van de voormalige stadskanker de kantoortoren Antwerp Tower is een stedelijk reconversieproject van topniveau. Matexi koppelt jarenlange expertise en knowhow aan de inzichten en inspiratie van internationaal gerenommeerd architect Wiel Arets. Een visie die in samenwerking met de stad Antwerpen werd vertaald naar een metropolitaanse woontoren. In totaal komen er 240 appartementen en penthouses. Ramen van vloer tot plafond bieden een enorm ruimtelijk gevoel. De bewoners hebben een vrij uitzicht op de skyline van de stad.

In de sokkel van het gebouw is er ruimte voor retail, kantoren, horeca en parkeerplaatsen. Matexi zet hiermee de operabuurt weer op de kaart.

Ontdek meer

Geïnspireerd door deze woonbuurt?

Ontdek ons aanbod

Matexi zet al meer dan 20 jaar stevig in op binnenstedelijke reconversieprojecten, zowel herontwikkeling van historisch erfgoed als van voormalige industriële sites en leegstaande verouderde panden. Deze transformatieprojecten passen perfect in de tijdsgeest om zorgvuldig om te springen met de beschikbare ruimte.

Matexi stimuleert buurten waar we tegelijk kunnen wonen, winkelen, werken, naar school gaan en ontspannen. Zo reduceren we het autogebruik en blijft een buurt ook na sluitingstijd van de kantoren of de scholen levendig. Binnenstedelijke kernversterking met voldoende buurtvoorzieningen stimuleert niet alleen de beleving van de buurt, het brengt ook de mensen die er wonen dichter bij elkaar.

In afwachting van verdere ontwikkeling laten we aangekochte gebouwen en/of terreinen niet braak liggen. Integendeel, we doen er alles aan om ze nuttig te gebruiken en de omwonenden al te laten kennismaken met de site. Buurtversterkende initiatieven zoals allerlei verenigingsactiviteiten, een sociaal café, een fietsterrein, een pop-up store, een cultureel centrum, een kapper, … Veel kan, niks moet.

Ontdek onze referentieprojecten