Gent Kouterdreef

  • 41 appartementen
  • 5.360 m² commerciële ruimtes
  • 4.550 m² kantoren
  • 84 parkeerplaatsen
  • 4.110 m² oppervlakte site project

Samengevat

OPDRACHTGEVER(S): Matexi en KBC

TEAM:
Architectuur: TVH 360 architecten, Crepain Binst Architecture, Buro II Archi+I
Landschapsarchitectuur: Wirtz of Denis Dujardin?

LOCATIE: Kouterdreef, 9000 Gent
BOUWKOSTEN (EXCL.BTW): 38.000.000 €
BVO in m²: 20.700 m²

TIMING:
2011 start ontwikkeling
2013 start realisatie
2018 voorziene einddatum realisatie

GENT KOUTERDREEF

Het Matexi-project Kouterdreef aan het statische plein Kouter midden in het historische centrum van Gent omvat zowel de ontwikkeling van luxeappartementen, penthouses, urban villa’s en kantoren als een nieuwe en stijlvolle winkelwandelstraat. Deze nieuwe winkelwandelstraat verbindt de Kouter met de Kalandeberg en vormt nu één geheel met de naburige mooie winkelstraten de Koestraat, de Kortedagsteeg en de Brabantdam. Matexi verbreedde de bestaande Kouterdreef zodat de vitrines meer licht krijgen en voorzag er in winkelruimtes zoals de stijlvolle merken ze graag willen. Boetieks zijn er van River Woods, Tommy, CK underwear, Gant, Boggi, Juttu, Ralet. De komst van foodmarket Cru en het trendy eethuis Cuit versterkt het imago van Gent als stad voor foodies. Kouterdreef is een binnenstedelijk reconversieproject met verfijnde architectuur en landschapsarchitectuur en een goede afwisseling tussen residenties, banken, kantoren, horeca en winkels.

Vooraanzicht Kouterdreef

Geïnspireerd door deze woonbuurt?

Ontdek ons aanbod

Matexi zet al meer dan 20 jaar stevig in op binnenstedelijke reconversieprojecten, zowel herontwikkeling van historisch erfgoed als van voormalige industriële sites en leegstaande verouderde panden. Deze transformatieprojecten passen perfect in de tijdsgeest om zorgvuldig om te springen met de beschikbare ruimte.

Matexi stimuleert buurten waar we tegelijk kunnen wonen, winkelen, werken, naar school gaan en ontspannen. Zo reduceren we het autogebruik en blijft een buurt ook na sluitingstijd van de kantoren of de scholen levendig. Binnenstedelijke kernversterking met voldoende buurtvoorzieningen stimuleert niet alleen de beleving van de buurt, het brengt ook de mensen die er wonen dichter bij elkaar.

We ‘herprogrammeren’ bestaande al dan niet beschermde gebouwen opdat ze voldoen aan de hedendaagse normen, met alle respect voor hun historische en architecturale waarde. Zoals een vroegere kazerne, een oud hospitaal, een leegstaand kantoorgebouw, een voormalige brouwerij.

Ontdek onze referentieprojecten