Aalst Pier Kornel

  • 368 appartementen
  • 53 huizen
  • 54000 m² oppervlakte site project

Samengevat

OPDRACHTGEVER(S): Matexi, Re-Vive (Dender Development cvba)

TEAM:
Masterplan: Achtergael
Architectuur: denc!–studio, Pascal François, FVWW, KRAS architecten
Landschapsarchitectuur: Achtergael, Antea

LOCATIE: Aalst
BOUWKOSTEN (EXCL.BTW): +/- 80.000.000 €
BVO in m²: 54.000 m²

TIMING:
2013 start ontwikkeling
2015 start realisatie
2023 voorziene einddatum realisatie

AALST PIER KORNEL

Op de oude Tupperware-site in hartje Aalst, aan de Dender, ontwikkelen we samen met Revive een nieuwe stadsbuurt met gezinswoningen, appartementen en assistentiewoningen, aangevuld met tuinen, winkels, gemeenschapsvoorzieningen en een brasserie.

Zicht op de appartementen vanaf de binnentuin

Matexi zet al meer dan 20 jaar stevig in op binnenstedelijke reconversieprojecten, zowel herontwikkeling van historisch erfgoed als van voormalige industriële sites en leegstaande verouderde panden. Deze transformatieprojecten passen perfect in de tijdsgeest om zorgvuldig om te springen met de beschikbare ruimte.

‘Brownfield’ staat voor terreinen die door de aanwezige bodemverontreiniging niet meer geschikt zijn voor gebruik. Dikwijls hebben deze industriële terreinen wel een goede ligging, dicht bij de stadskern. We saneren ze, integreren ze in het stadsweefsel en herontwikkelen ze tot nieuwe, bruisende woonbuurten.

We streven naar een duurzame toekomst. We werken daarbij op de lange termijn. We gaan uit van planet, people, profit: onze vertrekpunten zijn de zorg voor de planeet (planet) en de zorg voor de samenleving (people). Winst (Profit) is een resultante en een middel, nooit een doel op zich, wel noodzakelijk om ons metier te kunnen blijven uitoefenen.

Ontdek onze referentieprojecten