Werf in beeld

Blankenberge Parkville

De werf in beeld - april 2024

De gevel krijgt meer en meer zijn definitieve uitstraling doordat er al heel wat gevelmetselwerk en ramen geplaatst zijn.
De stelling zal omwille van veiligheidsredenen nog even blijven staan tot ook de terrassen en balustrades zijn geplaatst, maar voor de zomer zullen grote delen van de stelling weg gaan en zal het resultaat goed te zien zijn!


Niet alleen aan de buitenkant vorderen de werken goed, ook binnenin is de aannemer heel druk bezig. Leidingen plaatsen, pleisteren en chappen is in de verschillende blokken in verschillende fases in uitvoering.
Het kijkappartement zit reeds in laatste fase van de afwerking. Hier starten zeer binnenkort de schilderwerken.

De werf in beeld - augustus 2023

Na anderhalf jaar werken is het hoogste punt van het project nu bereikt, en daarom werd door Matexi en burgemeester Björn Prasse een meiboom geplaatst op het dak. Dat gebeurde op het hoogste gebouw, dat zeven verdiepingen telt.
Het plaatsen van een meiboom op het hoogste punt is een eeuwenoude traditie: het zou de nieuwe bewoners geluk brengen. 

De werf in beeld - april 2023

Bij de twee gebouwen aan de Prins Karellaan, Sand Dune (A) en Coastline (B), zijn we gestart met de opbouw van de draagstructuur op de derde verdieping.
Bij de gebouwen Lighthouse (C), Beach Walk (D) en Sea Breeze/Sunset (E) is de afdek van de eerste verdieping deels gestort en zijn we begonnen met de opbouw van de draagstructuur van de tweede verdieping.
Inmiddels zijn de geothermische boringen tot 150m ook uitgevoerd en is het leidingwerk tot in de collectorputten gebracht.
In de kelder is gestart met het leidingwerk van de verschillende technieken.
Rond het bouwverlof zouden we het hoogste punt moeten bereiken!

De werf in beeld - juni 2022

Alle voorbereidingen werden getroffen voor het gieten van de betonplaat.

De werf in beeld - maart 2022

Alle voorbereidingen werden getroffen voor het plaatsen van de soilmixwanden.

Een soilmixwand bestaat uit primaire en secundaire moten die deels in elkaar worden gefreesd. Hierdoor krijgen we een gesloten, aansluitende en waterremmende laag.
Deze techniek is uitermate geschikt voor de beschoeiing van bouwputten, voor het plaatsen van waterwerende wanden en funderingen van gebouwen of voor het stabiliseren van de ondergrond.

Interesse om hier te wonen?

Lees meer op onze projectpagina