Hasselt Quartier Bleu

  • 19 huizen
  • 392 appartementen
  • 25800 m² commerciële ruimtes
  • 2335 parkeerplaatsen
  • 33000 m² oppervlakte site project

Samengevat

OPDRACHTGEVER(S): publiek-private ontwikkeling tussen Matexi en Chateau Real Estate
TEAM:

Masterplan: De Gregorio & Partners
Architectuur: De Gregorio & Partners, Antonnio Citerro, Patricia Vell & Partners
Landschapsarchitectuur: THV Arcadis (Sweco)

LOCATIE: Slachthuiskaai, 3500 Hasselt
BOUWKOSTEN (EXCL.BTW): 165.000.000 €

TIMING:
2014 start ontwikkeling
2016 start realisatie
2023 voorziene einddatum realisatie

HASSELT QUARTIER BLEU

Londen, Parijs, Praag… wonen aan het water is hip. De kades die vroeger bruisten van rauwe laad- en losactiviteit, veranderen in trendy wijken die tintelen van het goede leven. Ook zo in Hasselt. Hoofdstad van de Smaak, eerste Stad van het Geluk, vierde shoppingstad van België... en binnenkort ook trendy ‘Stad aan de Haven’: Hasselt krijgt er met Quartier Bleu een landmark bij.

Ontmoet Anouk, twenty something single én toekomstige bewoonster van residentie CityGarden. Na haar studententijd aan de UHasselt kon ze geen stad bedenken die haar leuker leek om in te wonen dan Hasselt, en geen project bruisender dan Quartier Bleu.

Portret van een toekomstige bewoonster voor de appartementen

‘Brownfield’ staat voor terreinen die door de aanwezige bodemverontreiniging niet meer geschikt zijn voor gebruik. Dikwijls hebben deze industriële terreinen wel een goede ligging, dicht bij de stadskern. We saneren ze, integreren ze in het stadsweefsel en herontwikkelen ze tot nieuwe, bruisende woonbuurten.

Matexi zet al meer dan 20 jaar stevig in op binnenstedelijke reconversieprojecten, zowel herontwikkeling van historisch erfgoed als van voormalige industriële sites en leegstaande verouderde panden. Deze transformatieprojecten passen perfect in de tijdsgeest om zorgvuldig om te springen met de beschikbare ruimte.

Matexi stimuleert buurten waar we tegelijk kunnen wonen, winkelen, werken, naar school gaan en ontspannen. Zo reduceren we het autogebruik en blijft een buurt ook na sluitingstijd van de kantoren of de scholen levendig. Binnenstedelijke kernversterking met voldoende buurtvoorzieningen stimuleert niet alleen de beleving van de buurt, het brengt ook de mensen die er wonen dichter bij elkaar.

Ontdek onze referentieprojecten