Wuustwezel Hofakker

 • kindvriendelijke woonbuurt in het centrum van Wuustwezel
 • energiezuinige woningen met moderne architectuur
 • alle voorzieningen op fiets- en wandelafstand
 • groot park om te ontspannen en elkaar te ontmoeten

venwei 24, wuustwezel

Wil je meer weten over dit project?

Woonbuurt Hofakker

In het hartje van de Noorderkempen, pal in het centrum van de landelijke gemeente Wuustwezel vind je de toekomstige woonbuurt Hofakker. We ontwikkelen momenteel het masterplan voor moderne woningen die zullen aansluiten bij het landelijk karakter van Wuustwezel.

Gezinnen die graag genieten van de uitgestrekte natuur en het gezellige dorpsleven gaan hier zeker en vast graag thuiskomen.Hofakker strekt zich uit van aan de doodlopende straten Venwei, Kapelwei, Het Wirikske en Hoge Bunder tot aan de dreef die leidt naar het kasteel van Ginhoven. Naast de ontwikkeling kiezen de gemeente en Matexi ervoor zoveel mogelijk groen intact te houden. Zo ontstaat er een landschapspark van maar liefst 3,5 ha. Hierdoor blijft de dreef zichtbaar en behoudt het zijn glorie als historisch relict.

De parkruimte wordt een publiek toegankelijk grasland met enkele bomen. Verschillende wandelpaden doorkruisen het park en leiden je veilig vanuit de buurt tot in het centrum.

Mis niets en meld je aan voor de updates via de blauwe knop.

  Klik op het plan om de loten te bekijken

  ×
  ×

  Bekijk de buurt

  Laatste updates

  16-06-2022 Derde informatiemoment

  Op 16 en 17 juni 2022 werden door Matexi en Evillas infosessies georganiseerd om de door hen ingediende vergunningsaanvraag toe te lichten aan de hand van de presentatie die je hier kan terugvinden.

  Lees meer...

  09-12-2021 Tweede informatiemoment

  In december 2019 werd de buurt een eerste maal uitgenodigd om kennis te maken met onze plannen. De buurtbewoners gaven waardevolle opmerkingen waarmee we aan de slag gegaan zijn. De nieuwe plannen werden voorgelegd aan de buurt op donderdag 9 december. We hebben alle vragen en antwoorden gebundeld in een verslag dat je hier kan terugvinden.

  Lees meer...

  17-12-2020 Eerste informatiemoment

  Eind 2019 werden de buurtbewoners voor de eerste keer uitgenodigd om kennis te maken met de toekomstvisie voor de woonbuurt. Meer dan 100 mensen bestudeerden de plannen en er werden een aantal bezorgdheden geformuleerd waarmee de ontwikkelaars en de gemeente aan de slag gingen.

  Veelgestelde vragen

  Hoe zorgen jullie voor een autoluwe woonbuurt?

  In Matexi-buurten zijn zachte weggebruikers de koningen van de weg. Fiets- en voetverkeer proberen we overal maximaal te stimuleren. Enerzijds door voldoende makkelijk bereikbare fietsenstallingen te voorzien. Anderzijds creëren we veilige fiets- en wandelpaden en richten we de buurt zo in dat wagens geen snelheid kunnen maken. De wagens parkeren ook zoveel mogelijk geclusterd in afzonderlijke parkeerhavens waardoor doorgaand verkeer beperkt is.

  Hoe zullen de woningen er uit zien?

  Hier werken we aan hedendaagse en duurzame woningen met een kwalitatieve afwerking. Daarbij voorzien we een goede mix van halfopen en gesloten bebouwingen. De percelen hebben gemiddeld een grondoppervlakte van 310 vierkante meter.

  De woningen krijgen elk een hellend dak en tellen 2 of 3 slaapkamers. Sommige bewoners parkeren op hun eigen perceel, maar voor de meeste woningen is er plaats voorzien in de parkeercluster. Zo ontstaat een autoluwe buurt waar het veilig is om te wandelen, te fietsen en te spelen.

  Wat is het resultaat van het eerste infomoment?

  Tijdens de eerste infomarkt in 2019 bleek vooral mobiliteit een belangrijk aandachtspunt. De buurtbewoners vroegen om te streven naar een gelijkwaardige verdeling van verkeer tussen de verschillende doodlopende straten en stelden de vraag of het mogelijk was om een verbinding te maken met de straat Hofakker. Hier werd aan tegemoet gekomen.

  Uiteraard nemen we deze, net als alle andere opmerkingen die besproken werden ter harte en houden we hiermee zoveel mogelijk rekening in het nieuwe voorstel.
  Tijdens het volgende informatiemoment lichten we de nieuwe toekomstvisie uitgebreid toe.

  Vraag niet beantwoord? Contact