Wuustwezel Hofakker

 • kindvriendelijke woonbuurt in het centrum van Wuustwezel
 • energiezuinige woningen met moderne architectuur
 • alle voorzieningen op fiets- en wandelafstand
 • groot park om te ontspannen en elkaar te ontmoeten

Venwei 24, Wuustwezel

Woonbuurt Hofakker

In het hartje van de Noorderkempen, pal in het centrum van de landelijke gemeente Wuustwezel vind je de toekomstige woonbuurt Hofakker. We ontwikkelen momenteel het masterplan voor moderne woningen die zullen aansluiten bij het landelijk karakter van Wuustwezel. Gezinnen die graag genieten van de uitgestrekte natuur en het gezellige dorpsleven gaan hier zeker en vast graag thuiskomen.

Hofakker strekt zich uit van aan de doodlopende straten Venwei, Kapelwei, Het Wirikske en Hoge Bunder tot aan de dreef die leidt naar het kasteel van Ginhoven. Naast de ontwikkeling kiezen de gemeente en Matexi ervoor zoveel mogelijk groen intact te houden. Zo ontstaat er een landschapspark van maar liefst 3,5 ha. Hierdoor blijft de dreef zichtbaar en behoudt het zijn glorie als historisch relict. De parkruimte wordt een publiek toegankelijk grasland met enkele bomen. Verschillende wandelpaden doorkruisen het park en leiden je veilig vanuit de buurt tot in het centrum.

Mis niets en meld je aan voor de updates via de blauwe knop.

Updates

 • 16/06/2022

  Derde informatiemoment

 • 09/12/2021

  Tweede informatiemoment

 • 17/12/2020

  Eerste informatiemoment

Veelgestelde vragen

 1. Hoe zorgen jullie voor een autoluwe woonbuurt?

  In Matexi-buurten zijn zachte weggebruikers de koningen van de weg. Fiets- en voetverkeer proberen we overal maximaal te stimuleren. Enerzijds door voldoende makkelijk bereikbare fietsenstallingen te voorzien. Anderzijds creëren we veilige fiets- en wandelpaden en richten we de buurt zo in dat wagens geen snelheid kunnen maken. De wagens parkeren ook zoveel mogelijk geclusterd in afzonderlijke parkeerhavens waardoor doorgaand verkeer beperkt is.


  De straten maken we op mensenmaat voor volwassenen en kinderen. Autoluwe woonstraten zijn ideaal om kinderen hun eerste stappen buitenshuis te laten nemen en dit voor hun eigen deur. Ze leren er de basisprincipes van het verkeer maar op een veilige manier. Kindvriendelijke straten leiden tot gezonde en sociale woonbuurten waar elkaar ontmoeten fijn is.

  Straatbomen en zachte groene bermen bepalen het straatbeeld. Zo stimuleren we de biodiversiteit en gaan we wildparkeren tegen. Parkeren voor bezoekers kan op aangeduide plaatsen.

Vraag niet beantwoord?

Contacteer ons

Andere projecten in de buurt