Lint Zevenhuizen

  • mix van nieuwbouwwoningen en appartementen
  • ideale locatie nabij dorpskern Lint
  • autoluwe, kindvriendelijke woonbuurt
  • groenzone van circa 35.000 m²

zevenhuizenstraat 74, lint

Wonen in Lint Zevenhuizen

In 2025 ontpopt in Lint een nieuwe woonbuurt.

Op fietsafstand van de dorpskern van Lint vind je hier binnenkort de groene en kindvriendelijke woonbuurt Zevenhuizen. Deze omvat een totale oppervlakte van 73.000m² gelegen in woongebied met een mix van nieuwbouwwoningen en -appartementen.

Matexi, Danneels, Novus en De Ideale Woning slaan hier de handen in elkaar om samen 205 woningen en appartementen (130 private en 75 sociale units) te realiseren.

De toekomstige bewoners zullen hier thuiskomen in alle rust. Centraal ligt er immers een groenzone van zo’n 35.000m² met voet- en wandelpaden en speelplekken. Deze autoluwe en duurzame woonbuurt staat garant voor een rustige en veilige woonomgeving. Ideaal wonen voor jong en oud!

Wil je graag op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen? Registreer je dan via onderstaand formulier.

Schrijf je in op de wachtlijst en we houden je op de hoogte!

Laat hieronder je gegevens achter en we brengen je als eerste op de hoogte!

Ontdek de buurt

Waterhuishouding

Bij het ontwerp van de wijk werd rekening gehouden met het waterrijke karakter van de terreinen. De ruime groenzone zal op basis van een grondige waterstudie voorzien worden van een grote waterbuffer voor het opvangen van regenwater.In combinatie met verschillende wadi’s verspreid over het terrein, zal er maximaal ingezet worden om het regenwater ter plaatse te laten infiltreren, verdampen en vast te houden. Alle woningen zullen regenwater opvangen en hergebruiken. Daarnaast planten we hier een heel aantal waterminnende grassen en bomen.

Mobiliteit

Een belangrijke troef van deze nieuwe woonwijk is de toekomstgerichte mobiliteit. Een fijnmazig netwerk van voet- en fietspaden dooradert de buurt en verbindt ze zo met de omgeving. Je verplaatsen met de fiets gaat daardoor net zo vlot (als niet vlotter) als met de wagen. Alle straten in de wijk worden als woonerf aangelegd.Om doorgaand autoverkeer in de wijk te vermijden, wordt een knip gerealiseerd in de centraal groenzone zodat enkel de hulpdiensten hier doorgang hebben.

Parkeerplaatsen

Elke wooneenheid is voorzien van een eigen parkeerplaats voor zowel de fiets als de auto. Voor elke bewoner wordt er immers een fietsstalplaats voorzien aan de woning. De auto parkeren kan in een ondergrondse parking, in een parkeerstraatje, onder een carport of in de eigen voortuin. Bovendien zullen er voldoende publieke parkeerplaatsen voorzien worden waar elektrisch laden mogelijk is.Ook aan autodelen en parkeerplaatsen voor andersvaliden werd gedacht. Jonge gezinnen en starters gaan over het algemeen in Vlaanderen veel bewuster om met mobiliteit en autogebruik, door autodelen te voorzien in de nieuwe woonontwikkeling, bieden we aan de nieuwe bewoners de mogelijkheid autobezit, en dan vooral het bezitten van een tweede wagen, te verminderen.

×

Bekijk de buurt

Hoe verloopt een woning kopen bij Matexi?

Je maakt een keuze

Je woning keuze is gemaakt. Contacteer onze verkoper telefonisch en neem een optie op de woning van je voorkeur. Onze verkoper neemt in detail het aankoopproces en de vervolgstappen met jou door.

We leren elkaar beter kennen

Tijdens een persoonlijk gesprek vertelt de verkoper meer over de woonbuurt, de verschillende woningen/appartementen en de werkwijze van Matexi. De mogelijkheden op jouw maat worden ook besproken. Stel je vragen, geef aan op welk termijn je een nieuwe woning zoekt en waar deze aan moet voldoen. De verkoper informeert je over alle details. Vaak vindt dit gesprek plaats in de kijkwoning en heb je meteen de mogelijkheid om deze uitgebreid te bekijken.

We maken kennis

Nieuwsgierig? Nog vragen of bezoek je graag eens de kijkwoning? Contacteer vrijblijvend onze verkoper, hij/zij staat je met plezier te woord.

We willen er samen voor gaan

Je beslist en bevestigt de optie. De verkoper maakt het aankoopcontract op en jullie plannen een afspraak voor de ondertekening van het compromis.

Welkom in de buurt!

Het compromis werd ondertekend. Proficiat met je nieuwe woning! Je maakt kennis met je persoonlijke klantenbegeleider die je van A tot Z begeleidt bij de verschillende keuzes om van je woning een thuis te maken. De klantenbegeleider brengt je in contact met leveranciers voor de keuze van je vloerbekleding, keuken, badkamer en meer. Je volgt alles op de voet dankzij het persoonlijke overzicht in ons klantenportaal. Welkom in de buurt!