Lint Zevenhuizen

  • mix van nieuwbouwwoningen en appartementen
  • ideale locatie nabij dorpskern Lint
  • autoluwe, kindvriendelijke woonbuurt
  • groenzone van circa 35.000 m²

Zevenhuizenstraat 74, Lint

Wonen in Lint Zevenhuizen

In 2023-2024 ontpopt in Lint een nieuwe woonbuurt.


Op fietsafstand van de dorpskern van Lint vind je hier binnenkort de groene en kindvriendelijke woonbuurt Zevenhuizen. Deze omvat een totale oppervlakte van 73.000m² gelegen in woongebied met een mix van nieuwbouwwoningen en -appartementen.


Matexi, Danneels, Novus en De Ideale Woning slaan hier de handen in elkaar om samen 205 woningen en appartementen (130 private en 75 sociale units) te realiseren.


De toekomstige bewoners zullen hier thuiskomen in alle rust. Centraal ligt er immers een groenzone van zo’n 35.000m² met voet- en wandelpaden en speelplekken. Deze autoluwe en duurzame woonbuurt staat garant voor een rustige en veilige woonomgeving. Ideaal wonen voor jong en oud!


Wil je graag op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen? Registreer je dan via onderstaand formulier.

Schrijf je in op de wachtlijst

Extra informatie over de buurt

Waterhuishouding

Bij het ontwerp van de wijk werd rekening gehouden met het waterrijke karakter van de terreinen. De ruime groenzone zal op basis van een grondige waterstudie voorzien worden van een grote waterbuffer voor het opvangen van regenwater.

In combinatie met verschillende wadi’s verspreid over het terrein, zal er maximaal ingezet worden om het regenwater ter plaatse te laten infiltreren, verdampen en vast te houden. Alle woningen zullen regenwater opvangen en hergebruiken. Daarnaast planten we hier een heel aantal waterminnende grassen en bomen. 

water
Mobiliteit

Een belangrijke troef van deze nieuwe woonwijk is de toekomstgerichte mobiliteit. Een fijnmazig netwerk van voet- en fietspaden dooradert de buurt en verbindt ze zo met de omgeving. Je verplaatsen met de fiets gaat daardoor net zo vlot (als niet vlotter) als met de wagen. Alle straten in de wijk worden als woonerf aangelegd.

Om doorgaand autoverkeer in de wijk te vermijden, wordt een knip gerealiseerd in de centraal groenzone zodat enkel de hulpdiensten hier doorgang hebben.

mobiliteit
Parkeerplaatsen

Elke wooneenheid is voorzien van een eigen parkeerplaats voor zowel de fiets als de auto. Voor elke bewoner wordt er immers een fietsstalplaats voorzien aan de woning. De auto parkeren kan in een ondergrondse parking, in een parkeerstraatje, onder een carport of in de eigen voortuin. Bovendien zullen er voldoende publieke parkeerplaatsen voorzien worden waar elektrisch laden mogelijk is.

Ook aan autodelen en parkeerplaatsen voor andersvaliden werd gedacht. Jonge gezinnen en starters gaan over het algemeen in Vlaanderen veel bewuster om met mobiliteit en autogebruik, door autodelen te voorzien in de nieuwe woonontwikkeling, bieden we aan de nieuwe bewoners de mogelijkheid autobezit, en dan vooral het bezitten van een tweede wagen, te verminderen. 

parkeren
buurtbarometer

Bekijk de buurt

Gerelateerde artikels