Pers

Schietboomplein: Feestelijke opening met toekomstige bewoners

19 november 2018

Schriek, 19 november 2018 - Tussen de Tulpenstraat, de Narcislaan en de Ommeweg ontwikkelt Matexi aan het Schietboomplein een nieuwe buurt met 23 energiezuinige woningen en 13 vrije bouwgronden. Groene pleintjes en verkeersluwe straten kenmerken deze nieuwe buurt. Tijdens het ancien régime werden op het Schietboomplein schietwedstrijden gehouden, vandaar de naam van het plein. Gisteren kwamen toekomstige bewoners en omwonenden samen en werden plein en kijkwoning feestelijk ingehuldigd. “Dankzij zo’n kijkwoning kunnen toekomstige bewoners hun woonplek ten volle beleven. Zo wordt de nieuwe buurt tastbaarder”, verklaart Dounia Loyens, Sales Consultant bij Matexi Antwerpen. “De ruwbouw van de eerste 14 woningen is ondertussen afgewerkt. De nieuwe buurt valt duidelijk in de smaak. In totaal hebben al 12 woningen en 11 bouwgronden een eigenaar gevonden”, vertelt Loyens. De eerste bewoners worden eind dit jaar verwacht, net op tijd voor de feestdagen.

Bezoekers wandelen in de nieuwe verkaveling

Eerste buurtfeest met toekomstige bewoners en omwonenden

Gisteren kwamen toekomstige bewoners en omwonenden samen voor een feestelijke inhuldiging van het plein met een hapje en een drankje. Tegelijk opende ook de kijkwoning voor het eerst haar deuren. “Dankzij zo’n kijkwoning kunnen toekomstige bewoners hun woonplek ten volle beleven. Zo wordt de nieuwe buurt tastbaarder”, verklaart Loyens. “Je kan bovendien heel wat inspiratie en interieurtips opdoen.” Gisteren konden toekomstige buren elkaar ook al eens ontmoeten.
Tussen de Tulpenstraat, de Narcislaan en de Ommeweg ontwikkelt de buurtontwikkelaar 23 energiezuinige woningen en 13 vrije bouwgronden, omringd door groene pleintjes en éénrichtingsstraten. Het Schietboomplein dankt zijn naam aan de vroegere schuttersactiviteiten die er plaats vonden. Ter gelegenheid van de opening van de eerste woning organiseerde de boogschuttersvereniging ‘Damiaanschutters’ een demonstratie liggende wip, als symbolische hulde aan de voormalige schuttersactiviteiten met een ‘schietboom’ op het gelijknamige plein.

Buurtspel met pijl en boog
Tuinzijde van een halfopen bebouwing in de buurt

Eerste bewoners nemen eind dit jaar hun intrek

Eind vorig jaar startte de buurtontwikkelaar met de bouw van de 14 woningen uit de eerste fase. “De ruwbouw van deze eerste woningen is ondertussen afgewerkt. De buurt valt duidelijk in de smaak. In totaal hebben al 12 woningen en 11 bouwgronden een eigenaar gevonden”, vertelt Loyens. De eerste bewoners worden net voor kerst dit jaar verwacht.

“Alle belangrijke voorzieningen bevinden zich op fietsafstand en dat was voor ons enorm belangrijk”, vertelt Nico, toekomstige bewoner van het Schietboomplein. “Wij kijken er enorm naar uit om binnenkort te verhuizen naar deze rustige, autoluwe buurt.” In februari gaat de laatste fase van woningen in verkoop. Op termijn zullen met die aanvullende woningen nog 9 gezinnen hun intrek kunnen nemen in deze nieuwe buurt aan het Schietboomplein.

Hogeresolutiebeelden kan u hier vinden.Gerelateerde artikels