Pers

Matexi versterkt operationele leiding met vier Regional Business Directors

20 november 2018

Waregem, 20 november 2018 - Buurtontwikkelaar Matexi hanteert een unieke vastgoedontwikkelingsaanpak met uitdrukkelijke focus op de verbetering van de 600 buurten waar Matexi momenteel actief is. In meer dan 150 hiervan zijn momenteel woningen en appartementen in verkoop. Om deze unieke aanpak verder uit te bouwen schaft Matexi de functie van COO af en stelt vier Regional Business Directors aan ter verdere versterking van het operationeel management. De vier Regional Business Directors zijn elk verantwoordelijk voor een aantal regionale projectenportfolio’s en rapporteren rechtstreeks aan de CEO.

Opening Tienen Lycee

De vier Regional Business Directors zijn reeds aan boord bij Matexi als lokale Business Unit Manager. Zij zullen vanaf 1 januari 2019 hun nieuwe verantwoordelijkheid opnemen. Het gaat om:

  • Jimmy Sterckx, Regional Business Director regio Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.
  • Frederik Van Damme, Regional Business Director regio Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.
  • Luc Parmentier, Regional Business Director regio Brussel en Wallonië.
  • Miroslaw Bednarek, Regional Business Director Warsaw, Krakow en Groothertogdom Luxemburg

In de nieuwe structuur verdwijnt de functie van COO. Rik Missault, de huidige COO, verlaat het bedrijf na 5 jaar.

Nieuwe organisatiestructuur versterkt verder het professionalisme en de lokale aanwezigheid van Matexi

De activiteiten van Matexi zijn het laatste decennium sterk geëvolueerd naar vooral binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten zoals ’t Groen Kwartier in Antwerpen, Antwerp Tower in Antwerpen, Centrale Werkplaatsen in Leuven, Lamot in Mechelen, Kouterdreef in Gent, Quartier Bleu in Hasselt, Leopold Views in Evere, 4Fonteinen in Vilvoorde, Bétons Lemaire in Ottignies, Dräieck in Diekirch en Kolska in Warschau. De voorbije drie jaren groeide Matexi van 746 opgeleverde woningen en appartementen in 2014 naar 1.387 in 2017 en een omzet van ongeveer 400 mio €. Die evoluties noodzaken het bedrijf om haar structuur aan te passen. De nieuwe structuur zal bestaan uit 4 regionale Business Directors en een 15 tal lokale Business Managers. Hiermee versterkt Matexi zowel zijn lokale aanwezigheid als het professionalisme die de groei en grote stedelijke herontwikkelingen vereisen.

Gaëtan Hannecart: “Een groeiende onderneming moet zichzelf regelmatig aanpassen. Deze organisatorische evolutie is de logische stap om onze ambities ook in de toekomst verder waar te maken. Daarom wordt de structuur van het Management Committee gewijzigd en de COO functie vervangen door vier Regional Business Directors met uitgebreide vastgoed ervaring. Jimmy Sterckx, Frederik Van Damme, Luc Parmentier en Miroslaw Bednarek hebben samen meer dan 70 jaar vastgoedervaring en samen meer dan 25 jaar ervaring bij Matexi. Met hun toetreding tot het Management Committee is de continuïteit van de Matexi waarden, kennis en focus op buurtontwikkeling meer dan ooit gewaarborgd. Ik verheug mij dat we deze functies intern hebben kunnen invullen en dat dit bijkomende groeimogelijkheden creëert voor bestaande en toekomstige medewerkers. Matexi dankt Rik Missault voor zijn bijdrage als COO gedurende de afgelopen jaren.”

Samenstelling Management Committee

Het Management Committee bestaat voortaan uit: Dirk Blendeman (CPPO), Philip Goris (CFO), Wouter Coucke (Director Acquisition & Development), Ivan Van de Maele (Secretaris-Generaal), Jimmy Sterckx, Frederik Van Damme, Luc Parmentier, Miroslaw Bednarek (Regional Business Directors) en Gaëtan Hannecart (CEO).

Beelden van de Regional Business Directors kan u hier downloaden.
Gerelateerde artikels