Pers

Officiële inhuldiging van kijkappartement Huyze Leon tijdens kaartnamiddag

30 juni 2017

Officiële inhuldiging van kijkappartement

Huyze Leon tijdens kaartnamiddag
Vandaag huldigde burgemeester Ward Vergote het kijkappartement van Huyze Leon officieel in. Nabij het centrum van Moorslede werkt Matexi aan een nieuw wooncomplex voor actieve 65-plussers. In totaal realiseert de buurtontwikkelaar 19 assistentieflats. De toekomstige bewoners zullen er zelfstandig kunnen wonen met de nodige ondersteuning van een erkende woonassistent. Een assisentiewoning biedt 65-plussers de mogelijkheid om hun gewone leven langer voort te zetten waardoor een verhuis naar een rust- en verzorgingstehuis wordt uitgesteld.

Huyze Leon krijgt vorm

Nabij de dorpskern van Moorslede bouwt Matexi het wooncomplex Huyze Leon. In het bijzijn van burgemeester Ward Vergote werd het kijkappartement vandaag officieel ingehuldigd. “Door de vergrijzing van de bevolking was er een grote nood aan dit soort woningen. We zijn erg verheugd dat dankzij deze assistentieflats onze inwoners hun gewone leven nabij het centrum van Moorslede langer kunnen voortzetten”, vertelt burgemeester Ward Vergote. De inhuldiging werd gevolgd door een kaartnamiddag in de ontmoetingsruimte.

Ideale oplossing voor actieve 65-plussers

Sinds de markt van de bouw van flats met dienstverlening in 2012 is opengegooid, neemt het aantal assistentiewoningen- en flats stelselmatig toe. Het gaat om individueel aangepaste woningen waarin de bewoner zelfstandig verblijft maar tegelijk een beroep kan doen op zorg en diensten. Dankzij die voorzieningen kan een eventuele verhuis naar een woon-zorgcentrum worden uitgesteld en kunnen 65-plussers hun gewone leven langer voortzetten in een aangename woonomgeving.
“Tegen 2020 verwachten we een totale marktvraag van 60.000 assistentiewoningen”, vertelt Frederik Van Damme, Business Unit Manager van Matexi West-Vlaanderen. “Daarom dat wij bij Matexi ook sterk inzetten op projecten als Huyze Leon om zo ons steentje bij te dragen aan betere voorzieningen voor de 65-plussers in Vlaanderen.”

Gemeenschappelijke leefruimte en tuin met petanquebaan

In totaal bestaat Huyze Leon uit 19 erkende assistentieflats. Alle woningen zijn rolstoelvriendelijk en uitgerust met een noodoproepsysteem. Daarnaast beschikt het complex ook over verschillende ruimtes waaronder een zitruimte, keuken en een tuin met petanquebaan. Net als de flats zelfs zijn ook alle gemeenschappelijke ruimtes, inclusief de tuin, rolstoeltoegankelijk. Deze zomer zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in het historisch pand in Moorslede.


Gerelateerde artikels