Pers

Toekomstige bewoners Quartier Bleu komen samen voor meiboomplanting

25 oktober 2018

Donderdagavond plantten de toekomstige bewoners samen met ontwikkelaars Matexi en Chateaux Real Estate een meiboom op Quartier Bleu. Anderhalf jaar geleden ging de bouw van deze nieuwe buurt aan de Hasseltse Kanaalkom van start. Ondertussen is de ruwbouw bijna klaar. “Een bijzonder moment waarop traditiegetrouw de meiboom wordt geplant. Deze keer niet op de begane grond maar wel op het dakterras van The Meridian. De officiële aftrap van een spannende tijd”, vertelt Tom Van Becelaere, Business Unit Manager Matexi Limburg.

“De realisatie van Quartier Bleu schakelt nu immers een versnelling hoger zodat eind dit jaar gestart kan worden met de inrichting van de publieke parking en het openbare domein.” Met zijn 12 gebouwen bestaande uit 400 appartementen en stadswoningen, 25.000 m² retail en horeca met stijlvolle winkels, gerenommeerde restaurants, uitnodigende terrassen, een wandelpromenade aan de oevers van het water, is Quartier Bleu één van de grootste binnenstedelijke projecten in België. De eerste bewoners worden verwacht tegen eind 2019. Geïnteresseerden zijn aanstaande zaterdag 27 oktober tussen 14u en 17u welkom voor een werfbezoek aan Quartier Bleu.

Afdaling van de meiboom op de werf

Ruwbouw is bijna finaal

Matexi en Chateaux Real Estate realiseren samen een uitzonderlijk woonproject aan de Hasseltse kanaalkom. Quartier Bleu vormt een nieuw stadsdeel aan de gezellige Blauwe Boulevard. Vier gebouwen zijn al in verkoop: The Meridian, Docklife, City Garden en Riverside. Docklife is reeds uitverkocht en in The Merididian zijn de laatste appartementen beschikbaar. De ruwbouw van deze gebouwen is ondertussen bijna klaar. Een bijzonder moment waarop traditiegetrouw de meiboom wordt geplant.

Donderdagavond kwamen de toekomstige bewoners van Quartier Bleu samen met ontwikkelaars Matexi en Chateaux Real Estate voor de aanplanting van de meiboom. Deze keer niet op de begane grond maar wel op het dak van The Meridian. The Meridian bestaat uit een uitgebreide mix van appartementen met zicht op de waterkant of de groene binnentuin. Tegenover die residentie ligt Docklife, met zeven superluxueuze aqualofts vlak aan het water.

Christine, toekomstig bewoner van The Meridian: “We wonen nu op het platteland, maar willen opnieuw in het bruisende stadsleven terechtkomen. We kijken uit naar meer contact met mensen en alles op wandelafstand. Nu moet ik de auto nemen om naar de bakker te gaan, maar binnenkort neem ik gewoon de lift naar de bakker beneden.”

Quartier Bleu, één van de grootste binnenstedelijke projecten in België

Vorig jaar leverde Matexi met 1.387 woningen, 199 meer woningen op dan in 2016. Meer dan de helft van die opgeleverde woningen zijn appartementen. De balans helt zo steeds meer over naar binnenstedelijke projecten. “Met de ontwikkeling van binnenstedelijke projecten in quasi elk van de 32 centrumsteden van het land willen we als Matexi onze expertise optimaal inzetten om voormalige stadskankers en verloederde industriële sites om te vormen tot levendige buurten,” zegt Van Becelaere. “Quartier Bleu is daar als één van de grootste binnenstedelijke projecten in België, een prachtig voorbeeld van.”

De realisatie van het Hasseltse project schakelt nu ook een versnelling hoger. De Stad Hasselt zal in de loop van de volgende maanden starten met de inrichting van de publieke parking en het openbare domein.

Toegangspoort naar het Hasseltse centrum

Philippe Onclin van Chateaux Real Estate: “Meer dan een decennium geleden ging de uitbouw van de Blauwe Boulevard van start. Quartier Bleu, de toekomstige toegangspoort tot de stad Hasselt, wordt een multifunctioneel city transforming project van wonen, winkelen en ontspannen met ruimte voor ongeveer 400 wooneenheden, horeca aan het water, winkels en zo’n 2.500 ondergrondse parkeerplaatsen. Tegen eind 2019 zal Quartier Bleu, het nieuwe stadsdeel aan het water, de stad nog meer ziel geven”.

Het ontwerp is van de hand van architectenbureau De Gregorio & Partners in samenwerking met Antonio Citterio - Patricia Viel & Partners. De eerste bewoners worden verwacht tegen het einde van volgend jaar hun intrek te nemen en rond die tijd opent tevens het eerste deel van de retail- en horecaruimtes de deuren.
Geïnteresseerden zijn aanstaande zaterdag 27 oktober tussen 14u en 17u welkom voor een werfbezoek aan Quartier Bleu.

Geïnteresseerden zijn aanstaande zaterdag 27 oktober tussen 14u en 17u welkom voor een werfbezoek aan Quartier Bleu.

Meiboom aan de werfkraan


Gerelateerde artikels