Pers

In Flanders Fields: Er bloeit iets moois in Pier Kornel

02 mei 2018

Nu de donkere dagen van de winter stilaan achter de rug zijn, beginnen de bewoners van Pier Kornel hun nieuwe buurt verder op te fleuren. Buurtontwikkelaar Matexi en Re-Vive organiseerden daarom gisteren een buurtevenement om samen het braakliggend stuk grond op Pier Kornel te bezaaien met klaprozen. Nog voor de zomervakantie zal de buurt kunnen genieten van een fleurig bloemenveld.

Pier Kornel Matexi

Buurtbewoners fleuren Pier Kornel op

Gisteren organiseerden Matexi en Re-Vive een zaaimoment op Pier Kornel. „Na de kerstdrink, die we vorig jaar organiseerden, was het enthousiasme zo groot dat één van de buurtbewoners ons contacteerde om samen een nieuw buurtevenement op te zetten.” Voor de gezelligheid was ook de ijscoman van de partij.

Met het project ‘Taking care of Flanders Fields’ herdenkt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) de Eerste Wereldoorlog die 100 jaar geleden de wereld in een wurggreep hield. Dankzij het gedicht ‘In Flanders fields the poppies blow’ van de Canadese officier en geneesheer John McCrae is deze bloedrode bloem het internationaal symbool bij de herdenking van de vele slachtoffers in de Groote Oorlog. Klaprozen kiemen massaal als de bodem wordt verstoord en staan voor ons symbool voor de veerkracht van de natuur. Er kon ook dit jaar klaprooszaad besteld worden om velden en terreinen in te zaaien.

Met Pier Kornel bouwt de buurtontwikkelaar bewust aan een kwaliteitsvolle buurt met aandacht voor groen, mobiliteit en duurzaamheid. De site bevindt zich vlak bij het centrum en is bijna volledig autovrij. Zo worden er onder meer kindvriendelijke leefstraten ingericht met bankjes en een speelruimte. In verschillende fases wordt er op Pier Kornel een interessante mix van verschillende type woningen gerealiseerd: gezinswoningen, assistentiewoningen, appartementen aan het water, ... . Winkels, horeca, kinderopvang, een kinepraktijk, ... versterken de verbondenheid en maken er een levendige buurt van.

De eerste bewoners namen begin 2017 hun intrek in deze buurt aan het water. In het voorjaar van 2018 start de ontwikkelaar met de bouw van 50 erkende assistentiewoningen, verspreid over drie gebouwen rondom een groene binnentuin. De eerste fase bestond uit 49 tuinappartementen en 27 woningen met tuin. Hiervan staan er nog slechts 2 woningen en 1 appartement te koop. Geïnteresseerde kopers kunnen de laatste vrije woningen uit de eerste fase bezichtigen op de kijkdag van 6 mei van 14u tot 17u.
Pier Kornel Matexi
Pier Kornel Matexi
Vorig jaar kwamen bewoners, eigenaars en andere betrokkenen al eens samen voor een gezellige kerstdrink onder de kerstboom op het grasplein aan de Dender om een toast te brengen op een geslaagd jaar. “Het is zeer fijn om te zien dat deze woonbuurt uitgroeit tot een warme thuis vol sympathieke buurtbewoners”, vertelt Trui Tydgat, projectontwikkelaar Matexi Oost-Vlaanderen.


Gerelateerde artikels