Pers

Eksterbar blikt terug op gezellige zomer in Deurne

11 september 2017

Eksterbar - matexi

Eksterbar blikt terug

op gezellige zomer in Deurne
Ter gelegenheid van de Nationale Kijkdag van Matexi, opende de Eksterbar voor de laatste keer haar deuren. Daarnaast werd ook de site, die normaal volledig afgesloten is, vanmiddag uitzonderlijk opengesteld voor enkele begeleide werfrondleidingen voor het grote publiek. Zo kon iedereen een glimp opvangen van de nieuwe woonbuurt die Matexi aan het ontwikkelen is. Naast 580 woningen en appartementen komt er op de site ook een nieuw park van 30.000m². Dit najaar nemen de eerste bewoners hun intrek in de groene buurt.

Eksterbar neemt afscheid van de zomer

Ter gelegenheid van de Nationale Kijkdag van Matexi opende de Eksterbar vandaag voor de laatste keer haar deuren. Na hun eerdere succes in de Antwerp Tower (pop-up Bar Gloed) hebben de breinen achter Popsitty (Bertrand Lekeux en Patrick Proot) deze zomer voor de nodige sfeer gezorgd in de Eksterbar op de site van Deurne Eksterlaer.

De bar was gedurende de hele zomervakantie open op woensdag en donderdag. Tussen 12 tot 22u kon iedereen er terecht voor een hapje en drankje of een verfrissende plons in een van de kleine zwembadjes.

Werfrondleidingen op site Eksterlaer

Tijdens de Nationale Kijkdag opende de buurtontwikkelaar de deuren in meer dan 50 buurten in Vlaanderen en Wallonië waaronder Deurne Eksterlaer. De Eksterlaersite, die doorgaans volledig afgesloten is, werd vanmiddag opengesteld voor het grote publiek. Tijdens enkele begeleidde werfrondleidingen konden bezoekers de nieuwe buurt ontdekken.

Eksterlaer bestaat uit 580 woningen en appartementen. Daarnaast komt er een met het gloednieuwe Eksterlaarpark ook een groene long in de buurt met een oppervlakte van 30.000m². Matexi startte in mei 2016 met de bouw van de eerste 23 woningen. Die zijn bijna afgewerkt, dit najaar nemen de eerste bewoners hun intrek.Gerelateerde artikels