Pers

Dirk Blendeman versterkt rangen van buurtontwikkelaar Matexi

30 oktober 2017

Matexi

Matexi stelt Dirk Blendeman aan als Chief People & Processes Officer (CPPO). Met de benoeming haalt de buurtontwikkelaar een karrenvracht aan expertise binnen in de directie. Voor Matexi is de aanstelling erg belangrijk: de HR-cultuur en heldere processen zijn de strategische hefbomen om de verdere groei van de onderneming waar te maken. Dirk Blendeman heeft bijna 20 jaar ervaring binnen HR op de teller en zal Matexi helpen om de bedrijfsstrategie en –cultuur te vertalen in efficiënte en klantgerichte processen voor zowel medewerkers als organisatie.

Strategische hefbomen

Gaëtan Hannecart is verheugd met de komst van Dirk Blendeman: ”Onze expertise, medewerkers, werkomgeving en heldere processen zijn strategische hefbomen die de verdere groei en prestaties van Matexi zullen waarmaken. Het vinden van een juist profiel voor de functie was dus cruciaal.

” De opdracht voor de CPPO kan omschreven worden als: "Matexi verankeren als een ' Great Place to Work' voor huidige en toekomstige gedreven, kwaliteitsvolle medewerkers, hen de juiste bedrijfsprocessen en -middelen ter beschikking stellen om hun rol efficiënt in te vullen en zorgen dat ze zich ten volle kunnen ontplooien binnen Matexi”. Onder zijn bevoegdheden vallen Human Resources, Process & ICT, Learning & Development, Facilities, Logistiek en Veiligheid. Gaëtan Hannecart: “Met Dirk Blendeman haalt Matexi iemand in huis die een sterke ervaring kan voorleggen in het omzetten van bedrijfsstrategie en -cultuur naar een klantengerichte, pragmatische en efficiënte aanpak aangaande medewerkers, organisatie en processen.

Toonaangevend kennisbedrijf

"Ik ga met heel veel zin bij Matexi aan de slag. Tijdens onze gesprekken hebben de visie, missie, waarden en lange-termijn bedrijfsfilosofie om inspirerende buurten te realiseren me ten zeerste aangesproken. Maar ook de uitgesproken wil van Matexi om de komende jaren verder te evolueren als hét toonaangevend kennisbedrijf binnen zijn sector vormt een fantastische motivatie”, vertelt Dirk Blendeman.

 

Dirk Blendeman startte zijn loopbaan bij de Generale Bank en maakte in 1999 de overstap maakte naar HR-Consulting, eerst bij Robert Walters en daarna De Witte & Morel. Daar groeide hij door tot Business Development Manager en Regional Manager. In 2006 werd hij Global HR Director van Safmarine Container Lines, om vervolgens in 2010 aan de slag te gaan als HR Manager voor Delen Private Bank. In 2013 maakte hij de overstap naar ING België waar hij aan de slag ging als Head of Human Resources voor de IT en Business Support departementen.Gerelateerde artikels