Pers

Burgemeester opent kijkwoning Middelkerke Oostendelaan

05 mei 2018

Gisteren opende Matexi in aanwezigheid van burgemeester Janna Rommel-Opstaele officieel de kijkwoning van Middelkerke Oostendelaan. Ten oosten van Middelkerke-bad, tussen de Oostendelaan en het open poldergebied bouwt de buurtontwikkelaar, met oog voor het landschap tussen zee en polder, de kindvriendelijke woonbuurt Middelkerke Oostendelaan. Een kleine twee jaar na de eerste steenlegging werkt Matexi volop aan de eerste 36 woningen. De nieuwe buurt aan de kust krijgt zo stilaan vorm. In totaal gaat het om 89 nieuwe woningen die zich op wandelafstand van het strand bevinden en grenzen aan het open polderlandschap.

Opening kijkwoning Middelkerke Matexi

Inhuldiging kijkwoning

Tussen de Oostendelaan en het open poldergebied in Middelkerke-Bad bouwt Matexi de woonbuurt Middelkerke Oostendelaan. De grootste troef van de woonbuurt is de ligging op wandelafstand van het strand, grenzend aan het open polderlandschap en aan een nieuwe, groene open ruimte van 10 hectare. Vandaag werd de kijkwoning officieel ingehuldigd door burgemeester Rommel-Opstaele.
Tijdens de eerste fase ontwikkelt Matexi er 36 woningen. In totaal zullen er 89 gezinnen hun intrek kunnen nemen in deze buurt. Verschillende fiets- en wandelpaden zullen de woonbuurt doorkruisen. ‘Met deze kindvriendelijke omgeving tussen duin en polder en vlak naast een nieuwe groene ruimte krijgt Middelkerke er een waardevolle nieuwe buurt bij’, aldus Frederik Van Damme, Business Unit Manager Matexi West-Vlaanderen.

Nationale Kijkdag op 6 mei

Op zondag 6 mei organiseert Matexi de Nationale Kijkdag. Naast Middelkerke Oostendelaan openen meer dan 50 nieuwe buurten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië de deuren van hun kijkwoning/-appartement of infokantoor. Tussen 14u en 17u staan de medewerkers van Matexi in verschillende gemeentes en steden klaar om wat meer uitleg te bieden over de verschillende buurten.Gerelateerde artikels