Pers

Na eerste bewoners verwelkomt Deurne Eksterlaer nu ook eerste bomen

15 november 2018

Deurne, 15 november 2018 – In 2016 startte Matexi met de realisatie van project Deurne Eksterlaer, een buurt die in totaal aan ruim 580 gezinnen een thuis zal bieden. Afgelopen zomer werd het nieuwe park met speeltuin en omni-sport terrein al feestelijk geopend in aanwezigheid van Antwerps burgemeester Bart De Wever. “Maar een park zonder bomen is natuurlijk nog geen echt park”, vertelt Christophe Blassieaux, bouwadviseur bij Matexi. “Daar komt nu verandering in, met de aanplant van de eerste van in totaal 126 bomen!”, vertelt Blassieaux.

Aanplanting bomen

Buurt verwelkomt eerste bomen

Matexi startte in mei 2016 met de bouw van de eerste woningen, waarvan de eerste reeks ondertussen al een jaar bewoond zijn. Dit najaar worden er opnieuw een heleboel nieuwe gezichten verwacht in deze nieuwe woonbuurt. “Er zijn inderdaad weer een hele reeks opleveringen voorzien, dit keer niet enkel woningen maar ook appartementen. Ook de ondergrondse parking, voor in totaal 90 wagens, werd ondertussen door de eerste eigenaars in gebruik genomen” aldus Blassieaux. Maar naast de nieuwe bewoners verwelkomt men in Eksterlaer nu dus ook de eerste van in totaal 126 nieuwe bomen, een mix van kastanje- en lindebomen, hazelaars en eiken.

Tijdens het archeologisch onderzoek sneuvelden destijds heel wat wild opgeschoten bomen en struiken, wat toen door de omwonenden niet in dank werd afgenomen. “Daarom zijn deze nieuwe bomen extra belangrijk, ze compenseren het verlies van enkele jaren geleden. Kort na de opening van het park afgelopen zomer, merkten we dat de eerste bezoekers snel hun weg vonden om te wandelen of met de kinderen te spelen in de nieuwe speeltuin. De nieuwe bomen zullen ervoor zorgen dat deze nieuwe groenzone de uitstraling krijgt die ze verdient!”

De nieuwe bomen bij zonsondergang
Plaatsing van nieuwe bomen nabij het project

Eksterlaer, ideaal voor jonge gezinnen

Deurne Eksterlaer zal in totaal bestaan uit 580 woningen en appartementen. Alle woningen beschikken over een privétuin en parkeerplaats. Kenmerkend voor het project is dat alle woningen en appartementen grenzen aan het nieuw park van 30.000m². Eksterlaer wordt een groene, autoluwe buurt waar voetgangers en fietsers veilig kunnen bewegen en auto’s slechts via een aantal invalswegen de wijk in kunnen.

De kijkwoning van project Eksterlaer is steeds te bezoeken op afspraak via Christophe Blassieaux op het nummer 0470/ 250 250.Gerelateerde artikels