Pers

50 assisentiewoningen voor Pier Kornel

19 mei 2017

Pier kornel - Matexi

50 assistentiewoningen

voor Pier Kornel

Nieuwe woonbuurt aan de Dender opent deuren voor Nationale Kijkdag op 21 mei

Aalst, 19 mei 2017 - Dit weekend lanceert Dender Development de tweede fase binnen de ontwikkeling van Pier Kornel, de nieuwe buurt op de voormalige Tupperwaresite. Na de afwerking van de 49 tuinappartementen en 27 woningen uit de eerste fase, start de ontwikkelaar met de bouw van 50 erkende assistentiewoningen, verspreid over drie gebouwen rondom een groene binnentuin. De toekomstige bewoners kunnen genieten van discrete zorg op maat en ondersteuning van een woonassistent. Ter gelegenheid van de lancering stelt Pier Kornel zijn deuren open voor het grote publiek. Geïnteresseerden en omwonenden zijn zondag 21 mei tussen 14u en 17u welkom om een bezoekje te brengen aan de nieuwe buurt aan de Dender. Wie meer info wenst over de assistentiewoningen en graag een uitgebreide infosessie bijwoont, is op donderdag 8 juni om 18u welkom op de site.


Ideale oplossing voor actieve 65-plussers

Sinds de markt van de bouw van flats met dienstverlening in 2012 is opengegooid, neemt het aantal assistentiewoningen stelselmatig toe. Dat zijn individueel aangepaste woningen waarin de bewoner zelfstandig verblijft maar tegelijk een beroep kan doen op zorg en diensten. Daardoor kan een eventuele verhuis naar een woon-zorgcentrum worden uitgesteld en kunnen 65-plussers hun gewone leven langer voortzetten in een aangename woonomgeving.

Dender Development speelt in op de trend en bouwt 50 erkende assistentiewoningen in Aalst. De appartementen worden aangevuld met verschillende buurtversterkende faciliteiten waaronder een collectieve ontmoetingsruimte, een binnentuin en daarnaast ook een brasserie en twee winkels.

“We bouwen aan een buurt met een verbindende functie en dat voor zowel jong als oud. Daarom hebben we besloten om naast rijwoningen en appartementen ook in te zetten op assisentiewoningen”, vertelt Trui Tydgat, projectontwikkelaar Matexi Oost-Vlaanderen.

Voor het dagelijkse beheer van de assistentiewoningen kan Dender Development terugvallen op de steun van de erkende beheersinstantie vzw Assist Home Services. De toekomstige bewoners kunnen naast een woonassistent ook een beroep doen op een noodoproepsysteem en crisishulp die 24u op 24u beschikbaar is

Nieuwe buurt aan de Dender

Met Pier Kornel bouwt de buurtontwikkelaar bewust aan een kwaliteitsvolle buurt met aandacht voor groen, mobiliteit en duurzaamheid. De site bevindt zich vlak bij het centrum en is bijna volledig autovrij. Zo worden er onder meer kindvriendelijke leefstraten ingericht met bankjes en een speelruimte.

De eerste fase bestond uit 49 tuinappartementen en 27 woningen met tuin. Meer dan 75% van de woningen vond reeds een eigenaar. De eerste bewoners namen begin dit jaar hun intrek in deze kwaliteitsvolle buurt aan het water.

“Afgelopen weekend stelde de stad Aalst het project ‘De Kaaien’ voor, hun visie op de ontwikkelingsmogelijkheden aan de Dender. Door in te zetten op stedelijke herontwikkeling wil de stad de komende 20 jaar het gebied langsheen de Dender opwaarderen en aantrekkelijker maken. We zijn erg verheugd om hier met Pier Kornel deel van uit te maken en dit ook als eerste waar te maken. Binnen dit en 10 jaar zullen er hier in totaal zo’n 450 woningen voor jong en oud verrijzen. Het is fijn om te zien dat met de intrek van de eerste bewoners, de aanleg van mooie groene straten en pleinen en nu ook de start van de nieuwe fase de buurt echt vorm krijgt”, vertelt Trui Tydgat.

Nationale Kijkdag (21/05)

Op zondag 21 mei organiseert Matexi de Nationale Kijkdag. Tussen 14u en 17u kunnen omwonenden en geïnteresseerden een kijkje komen nemen op de site. Adres: Pierre Corneliskaai 28 in Aalst. Wie meer info wenst over de assistentiewoningen en graag een uitgebreide infosessie bijwoont, is op donderdag 8 juni om 18u welkom op de site.


Gerelateerde artikels