Welkom in de buurt

Onze kijk op wonen? Everybody deserves a great place to live!

Een huis of appartement is meer dan zomaar vier muren met een dak erop. Het is uw vertrouwde thuisbasis. Een warme, gezellige cocon die uw persoonlijkheid weerspiegelt en u de kans biedt om helemaal uzelf te zijn.

Maar uw woonst staat niet zomaar in het luchtledige. Ze staat in een buurt. En die speelt een centrale rol.

In uw buurt leeft, woont en werkt u met en tussen andere mensen. U brengt er uw vrije tijd door, maakt er vrienden, doet er inkopen, wordt er lid van een sportclub of vereniging, biedt er uw kinderen een veilige toekomst.

Daarom is uw buurt zo essentieel voor het sociale leven dat u verdient: gezellig, ontspannen, sfeervol, boeiend, verrijkend.

Kortom: u verdient een geweldige buurt om te leven.

Kinderen die op straat voetballen

Wij ontwikkelen voor u die geweldige buurt om in te wonen

We willen van iedere woning een echte thuis maken. Daarom creëren we buurten die inspireren om samen meer uit het leven te halen. Waar het gezellig, levendig en zonder stress aan toe gaat.

Onze slogan is klaar en duidelijk: ‘Welkom in de buurt’. Noem ons gerust buurtontwikkelaar in plaats van projectontwikkelaar.

Verrassend veel voor uw budget

We stellen u huizen en appartementen voor van de hoogste kwaliteit, in buurten waar wonen tegelijk betaalbaar en duurzaam is: energiezuinig en ecologisch, voor de lange duur. Betrouwbare kwaliteit, die de waarde van uw woning beschermt en laat toenemen. Samen met een buurt waarin u zich thuis voelt, krijgt u zo verrassend veel voor uw budget.

Gezin dat plezier maakt bij het ontbijt
Vrouw met kopje in hand dat gsm leest

Toekomstgericht omgaan met ruimte

Met de ruimte die in ons land beschikbaar is, springen we best doordacht om. Comfortabele en energiezuinige huizen en appartementen optimaal inpassen in die beschikbare ruimte, dat is ons doel.

Waar we bouwen, komt de leefbaarheid van de omgeving altijd op de eerste plaats. Bouwen is ruimte opeisen, maar wel met alle respect voor wat er in de nabijheid ligt, voor de natuur en het milieu.

Duurzaam en ecologisch bouwen

Bij Matexi bouwen we duurzaam. Dus zetten we resoluut in op doorgedreven isolatie en ventilatie voor optimale energieprestaties. Bovendien verhogen we de energiezuinigheid door het optimaal schakelen van woningen, het aanleggen van groendaken en het installeren van toekomstgerichte verwarmingsinstallaties. En ten slotte gebruiken we milieuvriendelijke materialen die voor weinig afval zorgen en eenvoudig te recycleren zijn.

Man die van glas drinkt

Samenwerken met passie en inspiratie

Bij Matexi hebben we niet alleen alle kennis en ervaring in huis om onze kijk op wonen waar te maken, maar zeker ook de noodzakelijke passie en gedrevenheid.

We werken intens samen met alle betrokkenen: toekomstige bewoners, investeerders, omwonenden, overheden, grond- en pandeigenaars, kapitaalverschaffers. We beseffen dat inspirerende, duurzame buurten alleen uit een optimale samenwerking ontstaan.

Bouwen is een proces vol verantwoordelijkheid

Een bouwproces gaat stap voor stap. Het is van het grootste belang dat alle partijen – u als toekomstig bewoner en wij als buurtontwikkelaar – die stappen samen zetten in alle duidelijkheid, vertrouwen en openheid.

Wij luisteren aandachtig naar u en nemen altijd onze verantwoordelijkheid. We zetten al onze vakkennis in bij het bouwproces en de materiaalkeuze. Daarbij bewaken we zowel de kwaliteit als de kosten.

Bij Matexi hanteren we een heldere koopformule: u koopt volledig instapklaar. Zo vermijdt u lange en moeizame besprekingen met aannemer of architect. De kostprijs ligt van bij het begin vast, dus staat u achteraf nooit voor verrassingen.