Pers

Burgemeester Christoph D’Haese en Schepen Caroline Verdoodt geven startschot nieuwe bouwwerken op Pier Kornel

05 juni 2020

Vandaag stapten Burgemeester Christoph D’Haese en Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt in de graafmachine. Op Pier Kornel, de nieuwe woonbuurt die Matexi en Revive bouwen op de voormalige Tupperwaresite, zetten ze de eerste ‘spadesteek’ van het volgende gebouw, ‘De Weverij’. Dat wordt een gemengd bouwblok bestaande uit 15 stadswoningen en 50 appartementen, rondom een collectieve binnentuin. Wie meer wil weten over wonen op Pier Kornel is welkom op de kijkdag van zondag 7 juni. Maak een vrijblijvende afspraak via www.pierkornel.be en ontdek in alle veiligheid waarom het er zo leuk wonen is.

Door huizen én appartementen te combineren in één bouwblok maken ontwikkelaars Matexi en Revive steeds meer een bruisende woonbuurt van Pier Kornel. Burgemeester D’Haese bevestigt: “De Stad Aalst wil de komende jaren volop inzetten op de ontwikkeling van de omgeving langs de Dender. We zijn heel blij dat deze voormalige industriële site aan het water plaats heeft gemaakt voor een kwaliteitsvolle nieuwe buurt, waar mensen van alle leeftijden harmonieus met elkaar samen wonen. Dit maakt het net een echte buurt.”

Van verlaten industrieterrein naar bruisende woonbuurt

Caroline Verdoodt, schepen van Ruimtelijke ordening, vult aan: “Vier hectare industrieterrein worden omgevormd naar een buurt met woningen, assistentiewoningen, appartementen, nuttige buurtvoorzieningen en het nodige groen. Ontwikkelaars Matexi en Revive doen ons stilletjesaan vergeten dat de nieuwe buurt Pier Kornel vroeger de plek was waar Tupperware zijn bekende plastic potjes produceerde. Pier Kornel past perfect in de visie van De Kaaien: verlaten terreinen krijgen een nieuwe impuls en worden aantrekkelijke plekken om te wonen en te leven, mét respect voor het aanwezig industriële erfgoed. Zo blijven de gekende sheddaken op de site behouden en worden ze geïntegreerd in de buurt.”

Private én gemeenschappelijke tuin zorgt voor uniek woonconcept

“Het startschot voor de bouw van ‘De Weverij’ is vandaag gegeven,” zegt Florence Leroy, Project Developer bij Matexi. “De Weverij is een plaats waar we het onderste uit de kan halen om het voor alle bewoners een thuis te maken. Zo bouwen we de woningen en appartementen rond een grote collectieve tuin die voor een oase van rust zorgt. Deze collectieve tuin vormt het verlengde van de private tuin of het terras dat zich aan de woning bevindt en is een uniek concept.”

Duurzame verbinding tussen generaties

“De naam ‘De Weverij’ is ontstaan als knipoog naar het verleden van de site waar voorheen een textielfabriek stond,” weet Sofie Verstraete, Project Developer bij Revive. “De Weverij staat ook voor de verbinding tussen de appartementen en de woningen die letterlijk in mekaar verweven zijn rond een collectieve binnentuin. We streven naar een intergenerationele buurt waar elk zijn thuis kent; dit komt in De Weverij sterk naar voor. We besteden bij de bouw van ‘De Weverij’ veel aandacht aan duurzaamheid: de buurt is volledig autoluw en met zonnepanelen en de aanleg van groendaken met een hoog waterbergend vermogen spelen we in op de klimatologische veranderingen.”

Wil je graag op Pier Kornel wonen of ben je op zoek naar een goede investering? Kom dan langs op de kijkdag van zondag 7 juni. Wij garanderen een veilige ontmoeting via een vrijblijvend bezoek op afspraak. Maak een afspraak op www.pierkornel.be

Over Pier Kornel

Matexi en Revive vinden elkaar in Pier Kornel in de focus die ze leggen op de buurt. In het partnerschap tussen beide projectontwikkelaars worden de sterktes van beide firma’s gecombineerd. Met Dender Development heb je een betrouwbare partner die een goede uitvoering en duidelijke afspraken garandeert. Zo kan je kopen zonder zorgen. www.pierkornel.be

Gerelateerde artikels