Pers

Matexi neemt meerderheid aandelen Quartier Beu over

08 juni 2020

Matexi en Chateaux Real Estate zijn tot een akkoord gekomen waardoor Matexi een belangrijk deel van de aandelen van Chateaux Real Estate in de projectvennootschappen van Quartier Bleu overneemt. Matexi bekomt zo de ruime meerderheid van de aandelen en zal de leiding van de verdere ontwikkeling van dit "city transforming project" voor de stad Hasselt op zich nemen.

Quartier Bleu is - met zijn uitzonderlijke bereikbaarheid en openbare parking van 1850 plaatsen, ca 25.000 m² aan toekomst gerichte winkelruimte en horeca aan het water en een mix van ca 400 appartementen en woningen - op dit ogenblik de grootste private vastgoedontwikkeling van het land.
Nieuwe Hasseltse buurt aan het water

Met Quartier Bleu herontwikkelden buurtontwikkelaar Matexi en promotor Chateaux Real Estate een oude industriesite aan de Hasseltse Kanaalkom tot een gloednieuw en levendig stadsdeel aan het water. Een nieuwe wandellus breidt het historische centrum van Hasselt uit met ca 25.000m² winkels en restaurants. Boven de nieuwe winkelstraten bevinden zich kwalitatieve nieuwbouw appartementen en stadswoningen. Een grote, ondergrondse stadsparking met directe toegang vanaf de stadsring verbetert aanzienlijk de bereikbaarheid van de Hasseltse binnenstad.

Ruim 80% van de retailoppervlakte is al verhuurd. Dit illustreert de kracht van het toekomstgerichte, niet overdekte, winkel- en wooncomplex met winkels zoals onder meer AS Adventure, FNAC, Juttu, JBC, Only, Mc Gregor, Mio Mio en vele andere. De winkels en horeca zouden op 26 maart de deuren openen, maar omwille van COVID-19 werd dit uitgesteld naar 11 mei 2020. Een paar restaurants, zoals Rauw en El Fuego, waren ook reeds gestart met een afhaaldienst maar vanaf 8 juni kunnen alle restaurants eindelijk ook effectief de deuren openen.

 

Aandelentransfer

Met de oplevering van de publieke parking aan stad Hasselt en de opening van de winkels komt het project in een nieuwe fase. In het licht hiervan kwamen Matexi en Chateaux Real Estate tot een akkoord waarbij Matexi 80% van de aandelen in de projectvennootschappen verwerft. Justin Onclin, CEO van Chateaux Real Estate, blijft bestuurder in de projectvennootschap.

Als de Belgische marktleider in vastgoed- en buurtontwikkeling is Matexi uitstekend geplaatst om de komende jaren de verdere uitwerking, bouw, en verkoop van Quartier Bleu te realiseren en van dit nieuwe stadsdeel dé aantrekkingspool van Hasselt en omstreken te maken. 
Gaëtan Hannecart, CEO van Matexi: "Quartier Bleu is voor België een unieke en vooruitstrevende binnenstedelijke herontwikkeling, waarvan de oorspronkelijke visie meer dan 15 jaar terug gaat. Quartier Bleu moet de komende jaren uitgroeien tot een aantrekkingspool voor heel Hasselt en had niet tot stand kunnen komen zonder de visie en inzet van de familie Onclin." 

Justin Onclin, CEO van Châteaux Real Estate: "Matexi heeft van bij het allereerste contact de visie voor Quartier Bleu ten volle onderschreven en mee vorm gegeven. Het verheugt mij dat de verdere uitwerking van de oorspronkelijke visie met deze overdracht krachtig zal verder gezet worden."
 

 

Gerelateerde artikels