Pers

Lancering Maison Aimée in aanwezigheid van burgemeester Ward Vergote

28 oktober 2019

Op zondag 27 oktober opende Matexi de deuren van Maison Aimée, in aanwezigheid van burgemeester Ward Vergote, de Raad van Bestuur van Motena, de huidige bewoners en omwonenden van de buurt. Heel wat geïnteresseerden kwamen langs, proefden van enkele lokale lekkernijen, ontdekten de nieuwe gemeenschappelijke eet- en tv-hoek, het volledig ingerichte kijkappartement en maakten kennis met de woonassistente.

Een warme sfeer, gezellige contacten en veel vriendschap, daaraan dankt Maison Aimée haar naam. Dit kleinschalig woonproject in hartje Moorslede biedt in totaal 18 instapklare erkende assistentiewoningen.

Rustig en comfortabel wonen in een huiselijke sfeer mét zorg op maat

Frederik Van Damme: “Maison Aimée staat garant voor comfortabel zelfstandig wonen. Hier staat alles in het teken van de levenskwaliteit van de bewoners. Dankzij het uitgebreide aanbod aan extra services en zorg, krijgen de bewoners van Maison Aimée de juiste zorg op maat.”

De zorg en extra diensten worden aangeboden door Motena, voorheen Zorgbedrijf Roeselare. De woonassistente helpt de bewoners bij de administratieve en praktische ondersteuning, maar zij is ook vertrouwenspersoon. Motena biedt tevens een waaier aan diensten zoals warme maaltijden aan huis, thuisverpleging, boodschappendienst,… en zoveel meer. Alle appartementen zijn ook voorzien van een professioneel noodoproepsysteem dat gekoppeld is met de Zorgcentrale Z-Plus.

 


Gerelateerde artikels