Pers

Matexi herontwikkelt tweede kantoorgebouw in Brussel tot residentiële woontoren

26 januari 2022

Matexi heeft het kantoorgebouw Everegreen, Genèvestraat 12 in Evere, aangekocht. Met de aankoop van het gebouw zet Matexi verder in op duurzame stadsontwikkeling en opwaardering in een omgeving waar veel nood is aan extra woonruimte. 

Everegreen

Na de succesvolle reconversie van het aanpalende Leopold Views wordt de herontwikkeling van Everegreen tot residentiële woontoren de tweede gelijkaardige realisatie van Matexi in Brussel. In Leopold Views werden ondertussen alle 201 appartementen verkocht. Beide gebouwen liggen in een buurt met veel voorzieningen, die bovendien uitstekend bereikbaar is per openbaar vervoer voor huidige en toekomstige bewoners.

Didier Van Ingelgem, Business Manager Brussel: “Dankzij deze nieuwe investering versterkt Matexi zijn positie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Als Belgisch marktleider zullen we verder onze stempel op stadsontwikkeling in Brussel drukken. Net zoals Leopold Views, zal ook dit gebouw een blikvanger worden op vlak van architectuur, duurzaamheid en functionaliteit. We hebben de opportuniteit om 18.000m² woongelegenheid - met ook gedeelde leefruimtes - te creëren, aangevuld met buurtondersteunende functies zoals winkels, diensten en kantoorruimte.”

Gerelateerde artikels