Maak je afspraak op onze Kijkdag zondag 7 juni en ontdek met je eigen ogen jouw nieuwe thuis Maak je afspraak
Pers

Eerstesteenlegging 't Brughuis 4 Fonteinen - Vilvoorde

14 maart 2019

Burgemeester Hans Bonte legt eerste steen voor een nieuwe fase in de ontwikkeling van Watersite. Door het nieuwe gebouw raakt 4 Fonteinen - een nagelnieuw woongebied tussen Schaarbeeklei en het kanaal - in een hogere versnelling. Op deze manier wordt Vilvoorde als ‘stad aan het water’ meer en meer een zichtbare realiteit.

Graafmachine op de site

De 4 Fonteinen site aan de Vilvoordse waterkant krijgt steeds meer vorm! Na de oplevering van de eerste fase, residentie ’t Sas, de inhuldiging van het Broekplein en de vernieuwde Kruitfabriek en de verwezenlijking van een Mobi-punt, werd het startschot voor de bouw van fase 2, genaamd ’t Brughuis, officieel ingeluid. Dit gebeurde in aanwezigheid van de 3 partners in dit project: burgemeester van de stad Vilvoorde Hans Bonte, Jimmy Sterckx, Regional Business Director van Matexi en Joël Bijnens, afdelingshoofd van De Vlaamse Waterweg.

Op de vroegere industriële site tussen Zenne en Zeekanaal, op een steenworp van het Vilvoordse stadscentrum en in de nabijheid van parken, winkels en portgelegenheden, ontwikkelt Matexi, in samenwerking met de stad Vilvoorde en De Vlaamse Waterweg de gloednieuwe stadsbuurt “4 Fonteinen”. Tussen de eerste steenlegging in 2015 en de oplevering van de laatste units zullen een duizendtal gezinnen hun intrek nemen in de nieuwe wooneenheden. De site zal daarnaast ook kantoren, handelsruimten, werkplaatsen en gemeenschapsvoorzieningen (een restaurant, een lokale meubelbouwer, een crèche etc.) huisvesten.

Jimmy Sterckx van Matexi: “het is onze betrachting om met 4 Fonteinen een volwaardig stadsdeel te ontwikkelen, dat op termijn naadloos zal aansluiten op het stadscentrum van Vilvoorde. We gaan een site ontwikkelen waar een aangename dynamiek heerst en waar mensen echt naartoe komen om te ontspannen, te werken, te ontmoeten, …. In het ontwerp zit maar liefst een minimum van 30.000m² groenruimte vervat en daarbovenop nog eens 45.000m² publieke ontmoetingsruimte in de vorm van een fiets- en wandelboulevard langs het kanaal, terrassen langs de Zenne-oevers, pleintjes, etc. Het nieuw aangelegde Broekplein wordt het kloppende hart van de site, omzoomd door horeca en handelszaken. Wie een woonst koopt in 4 Fonteinen geniet voor elke m² binnenruimte van dubbel zoveel buitenruimte. Wie snakt naar nog meer groen kan vanaf 2021 de nieuwe fiets- en voetgangersbrug nemen die 4 Fonteinen verbindt met het tegenovergelegen 3 Fonteinen park.”

Met de bouw van fase 2,‘t Brughuis, breidt de site uit met 124 wooneenheden die bovenop een commerciële plint komen in 4 woonvolumes met telkens 31 appartementen. Het gebouw wordt ingeplant langs de huidige Broekstraat, die zal omgevormd worden tot het autovrije Broekplein. Als eerste tekende Carrefour alvast voor een unit van 1.500m² en ook een boekhoudkantoor, apotheker en … bevestigden alvast hun interesse om te verhuizen naar dit nieuwe project.

De 4 Fonteinen site zal gedurende de komende jaren gonzen van de bedrijvigheid. Naast de bouwwerken aan ’t Brughuis, zullen dit jaar ook de werken aan de nieuwe Go! School van start gaan. Deze school, die plaats biedt aan 240 kinderen van 2,5 tot 14 jaar oud, verkreeg zopas haar stedenbouwkundige vergunning. De oplevering staat gepland voor 2021. Daarnaast worden ook verschillende delen van het openbaar domein verder aangepakt, zoals de Zenne oevers, de Sluisstraat, de nieuwe  ontsluitingsweg in het zuiden en zal Matexi de vergunningsaanvraag indienen voor zijn 3e bouwfase, gelegen tussen het kanaal en de Zenne.

Meer info: www.4fonteinen.be

Gerelateerde artikels