Maak je afspraak op onze Kijkdag zondag 7 juni en ontdek met je eigen ogen jouw nieuwe thuis Maak je afspraak
Pers

Burgemeester Eddy Bevers verwelkomt eerste bewoners in nieuwe woonbuurt De Naeyer

28 april 2019

Op 28 april opende Matexi haar kijkwoning in de nieuwe woonbuurt De Naeyer, in aanwezigheid van burgemeester Eddy Bevers en de eerste bewoners aan het Alida Peetersplein.

Burgemeester en eerste inwoners schudden elkaar de hand

Van verlaten papierfabriek naar gezinsvriendelijke woonbuurt

De naam De Naeyer verwijst naar de geschiedenis van de site. Meer dan 155 jaar geleden, in 1860, startte Louis de Naeyer een – naar de toenmalige normen ‘moderne’ – papierfabriek. Deze sloot definitief in 2004. Sindsdien lag de site er verlaten bij.  Ondertussen wordt er hard gewerkt om er een levendige, gezinsvriendelijke en autoluwe buurt te creëren. Er komen in totaal circa 350   wooneenheden. Matexi bouwt er 64 éénsgezinswoningen. De eerste woningen aan het Alida Peetersplein zijn klaar en verwelkomden onlangs hun bewoners. Uniek is de ligging van de buurt op wandelafstand van het centrum van Willebroek, waar een treinstation naast alle andere voorzieningen te vinden zijn.

Burgemeester Eddy Bevers: “Als gemeentebestuur zijn we heel blij dat de eerste bewoners hun intrek nemen in deze kwaliteitsvolle nieuwe woonbuurt. De buurt wordt nieuw leven ingeblazen. De herinnering aan het industriële verleden van de site blijft bestaan dankzij het standbeeld van Louis de Naeyer, de kantoorgebouwen, de oude watertoren en het pomphuis en vooral dankzij het collectieve geheugen van de Willebroekenaren. We zijn verheugd dat onze nieuwe inwoners nu echt de toekomst van deze mooie woonbuurt aan het Alida Peetersplein gestalte geven.”

Katleen, eerste bewoner aan het Alida Peetersplein: “We wonen sinds enkele dagen in deze nieuwe buurt. Wat ons aantrok om hier te komen wonen? De mooie geschiedenis van de site en de goede ligging tussen Antwerpen en Brussel, met Mechelen in de nabijheid. Dat zorgt voor een ideale woon-werkverbinding.”

Gerelateerde artikels