Pers

Antwerp Tower pakt uit met nieuwe handelszaken

14 juli 2021

Ontwikkelaar Matexi kondigt de opening aan van drie nieuwe handelszaken in Antwerp Tower. Shoppers die op zoek zijn naar de beste electronicadeals kunnen heel binnenkort al terecht in MediaMarkt. En PITAYA en The Hawaiian Poké Bowl krijgen een plek in de hippe foodstreet van de nieuwe woontoren.

Antwerp Tower is een ontwikkeling van Matexi. De majestueuze woontoren op een boogscheut van het Centraal Station en de Meir is goed voor 240 woningen, 4.600 vierkante meter kantoorruimtes, 4.000 vierkante meter commerciële ruimte en vier ondergrondse parkeerlagen. “De hertekende toren vormt zowel letterlijk als figuurlijk een hoogtepunt”, klinkt het bij Matexi. “Hier wordt het beste van twee werelden gecombineerd. De luxe nieuwbouwappartementen en penthouses zijn een baken van rust in hartje Antwerpen. Dankzij de commerciële ruimtes wordt de toren tegelijk een bruisende hotspot: dé place to be voor wie houdt van shoppen en lekker eten.”

De eerste commerciële invulling werd al eerder bekendgemaakt aan het grote publiek. Electronicaspecialist MediaMarkt zal op de eerste verdieping van de toren een oppervlakte van 1.800 m² innemen. De officiële opening was eerst gepland voor augustus, maar de vestiging gaat met een ‘soft launch’ vroeger dan verwacht open: klanten zijn reeds welkom vanaf 26 juli.

Eerste namen voor mondiale foodstreet

Foodies kunnen binnenkort hun hart ophalen in de gezellige foodstreet op het gelijkvloers van Antwerp Tower. Daar krijgen onder meer PITAYA en The Hawaiian Poké Bowl een stek. “Het zijn bekende, sterke concepten die perfect passen binnen het fast-casual en multiculturele principe van de foodstreet”, klinkt het bij Matexi.

PITAYA brengt de straten van Bangkok naar Antwerpen. Na het succesverhaal in Frankrijk en Europa breidt deze fastgood-keten zich snel uit in België, en dat met slechts één doel: dé ambassadeur worden van de streetfood en gastvrijheid waar Thailand om bekendstaat. Verse ingrediënten en indrukwekkende woktaferelen vormen er de basis voor een culinair avontuur. "Net als in Thailand zorgt onze open keuken ervoor dat je elke stap kan meebeleven. Dankzij onze betaalbare, gezonde maar smaakvolle gerechten, kan je hier even ontsnappen aan het dagelijkse leven", aldus Eric Lucassen, marketingspecialist bij Pitaya.

The Hawaiian Poké Bowl, de populaire en gezonde restaurantketen met focus op verse en heerlijke smaakcombinaties in een tropische vakantiesetting, opent deze zomer nog de deuren in Antwerp Tower. En dat is een ‘thuismatch’, want hiermee keren ondernemers Mattijs Hermans, Ash Shah en Albano Gozhina terug naar Antwerpen, nadat ze de eerste vestiging in Vlaanderen openden in de Nationalestraat. De bereidingen met rauwe vis of gegrild vlees, aangevuld met exotische groenten en fruit, geserveerd in een leuke kom (bowl), komen regelrecht overgewaaid uit Hawaii. De zaak past daarmee perfect in het multiculturele concept van de foodstreet.

Het is nog even wachten op de exacte openingsdata, maar de opening van beide zaken staat nog voor het einde van de zomer op de agenda.

Gerelateerde artikels