Pers

Antwerp Tower: indrukwekkend wonen high in the sky

31 oktober 2018

De belangstelling van het publiek is groot voor dit uitzonderlijke project, naast de opera, vlak bij het Centraal Station en het kloppende hart van Antwerpen. Tegen 2021 transformeert Matexi de oude kantoortoren naar ontwerp van architect Wiel Arets tot een multifunctioneel project met 240 appartementen, ruimte voor retail, restaurants, ondergrondse parkeerplaatsen.

Antwerp Tower
Antwerp Tower

Kathedraal

De toren gaat er ook heel anders uitzien, hij wordt nog hoger en klimt van 86 meter naar 100. Ter vergelijking: de kathedraal meet 123 meter en de Boerentoren 96 meter. De toren en de sokkel zullen mooi in elkaar overgaan. De sokkel transformeert van 6 lage verdiepingen naar 4 hoge, wat een garantie is voor meer licht en ruimte.

Verbluffende vergezichten

De appartementen boven de sokkel hebben alle een onbelemmerd uitzicht over de stad. Op welke verdieping je ook woont, op elk moment geniet je van een indrukwekkend vergezicht en beleef je de natuur op hoogte. De gloed van de zon tot ze ’s avonds de lucht kleurt, zorgt voor een intense beleving van de appartementen; elk moment is het licht anders en de privacy totaal. Rustgevend, weids en toch bevindt de levendige stad zich aan je voeten. Parallel aan de transformatie krijgt ook het Operaplein een facelift tot autovrij plein. Matexi zet deze buurt mee op de kaart tot een bruisende place to be.

Antwerp Tower
Een zicht op de horizon verruimt de blik en de geest van de mensen.
Dounia Loyens, Sales Consultant Matexi

Grote diversiteit

In de Antwerp Tower komen 240 appartementen van verschillende types. Alle hebben ze inpandige terrassen of loggia’s en verdiepingshoge ramen wat het ruimtegevoel nog versterkt. Boven de sokkel, tot de 21ste verdieping, vinden we de ‘city vibe’ appartementen en daarboven komen er luxueuze topappartementen.

Matexi: 75 jaar expertise

Een project realiseren van zo’n technische moeilijkheidsgraad - en dat midden in de stad - is alleen mogelijk dankzij de 75 jaar expertise en knowhow van Matexi. Matexi beschikt ook over de noodzakelijke slagkracht om dergelijke uitdagende vastgoedprojecten te verwezenlijken. We zijn daar al 20 jaar marktleider in. Binnenstedelijke herontwikkeling is een duurzame manier om het verouderde woningbestand te vernieuwen, meer woonruimte te creëren en zorgvuldig om te gaan met de beschikbare ruimte.

Interesse

De geïnteresseerden in de aankoop van een appartement in de Antwerp Tower zijn ook heel divers: zowel buitenlanders en investeerders als Antwerpenaren, jongere koppels én oudere mensen die terug naar de stad willen komen wonen, dicht bij alles, maar toch in volle privacy.

Antwerp Tower

Gerelateerde artikels