Pers

1.2.Tree Award bekroont Roeselaarse buurt Het Laere

06 september 2018

Deze week is de 1.2.Tree Award uitgereikt aan boomkwekerij Ebben, voor hun landschapsproject op Het Laere, een buurt ontwikkeld door Matexi. De award wil duurzame ontwerpen en vakmanschap in de kijker plaatsen.

1 2 Tree
1 2 Tree

Alles begint bij bomen

De 1.2.Tree Award wil duurzame projecten en vakmanschap van tuinaannemers, -architecten, en boomkwekerijen belonen. De jury is op zoek gegaan naar tuinen of parken waarbij de aangeplante partijen écht het verschil maken. Boomkwekerij Ebben en buurtontwikkelaar Matexi ontvingen de prijs in de categorie semi-private projecten, met hun realisatie voor de buurt Het Laere.

„Buurtontwikkelaar Matexi vroeg ons om voor deze buurt vooruitstrevend te denken en nieuwe manieren te vinden om de vraag naar groen van de bewoners in te vullen, en zo de woonkwaliteit op te krikken“, zegt Marie-Ange Eneman van Ebben. De invulling die de kwekerij aan deze vraag gaf, kon rekenen op de goedkeuring van de jury. Zelkova’s op de eerste woonlaag zorgen voor een groen volume en belemmeren het inzicht tussen de verschillende appartementen. De bomen fungeren als natuurlijke zonneweringen en afscheidingen met een extra esthetisch aspect als meerwaarde. Ook is een struiklaag en kruidlaag aangebracht met sterke soorten om een duurzaam groen beeld te creëren en variatie in de seizoenen en volumes te brengen.

Duurzame buurt

Niet alleen het groen in Het Laere is doordacht om de duurzaamheid te verhogen. Zo is de buurt ook aangesloten een warmtenet en zonnepanelen, die maken dat het energieverbruik van de bewoners tot een minimum wordt herleid. “En duurzaamheid gaat voor ons verder dan louter ecologie, uiteindelijk draait het om leefbaarheid in het algemeen”, zegt Stijn Deconinck van Matexi. “Daarom is de buurt ook autovrij. De buurt is ook een gezonden mix van appartementen, woningen, retail en diensten, zodat de bewoners comfortabel dicht bij alle voorzieningen zijn.”

1 2 Tree
1 2 Tree

Kijkje komen nemen in deze duurzame en groene woonbuurt?

Je bent welkom in het Matexi kijkappartement nu vrijdag 7/09, van 17u30 tot 20u30.

Adres: Noordstraat 119, Roeselare

Bezoek het project Roeselare - Het Laere

Gerelateerde artikels