Zomer op Eksterlaer

gaat van start met bloemenpluk
Ter gelegenheid van het begin van de vakantie nodigde de buurtontwikkelaar gisteren iedereen uit om samen de zomer feestelijk in te zetten tijdens een groot buurtfeest en bloemenpluk. “De opbrengst van de pluk gaat integraal naar de vzw Recht-Op en hun Pretloket ’t Pleintje”, vertelt Christophe Blassieaux, sales consultant van Matexi Antwerpen. “Recht-Op biedt gezinnen met beperkte middelen de kans om hun vrije tijd op een kwalitatieve manier in te vullen en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen”. Met de bloemenpluk werd meteen ook het startschot gegeven van de Zomer op Eksterlaer. Na de succesvolle projecten in de Antwerp Tower op de Keyserlei zijn Bertrand Lekeux en Patrick Proot klaar voor een nieuw avontuur in Deurne.

Eksterlaer – Plukken maar

Ter gelegenheid van het begin van de vakantie nodigde buurtontwikkelaar gisteren iedereen uit om samen feestelijk de zomer in te zetten. Matexi ontwikkelt een woonbuurt met nieuwbouwwoningen, -appartementen en een nieuw park van 30.000m².

“We organiseerden een groots buurtfeest met een bloemenpluk, diverse kinderanimaties en werfwandelingen”, vertelt Christophe Blassieaux. “Deze woonbuurt richt zich specifiek op jonge gezinnen. In een ongedwongen kader, met een hapje en een drankje kennismaken met de buurt en de buurtbewoners, dat was ons opzet”.

Voor een vrije bijdrage konden bezoekers ook een hele namiddag bloemen plukken ten voordele van vzw Recht-Op.

Pretloket 't Pleintje maakt cultuur benaderbaar

In het Pretloket 't Pleintje ondersteunen de vrijwilligers van Recht-Op gezinnen bij het invullen van hun vrije tijd en sporen. Ze sporen kinderen en ouders aan om nieuwe zaken te ontdekken en zelf op stap te gaan. Voor mensen met minder financiële mogelijkheden zijn cultuur en vrijetijdsinvulling vaak de eerste zaken die moeten inboeten.

Recht-Op biedt gezinnen met beperkte middelen de mogelijkheid om hun vrije tijd op een kwalitatieve manier in te vullen.

"We zijn voortdurend op zoek naar fondsen om de tickets betaalbaar te houden”, vertelt Diane Moras, coördinator bij Recht-Op vzw. “Deze steun biedt ons de kans om ons aanbod aantrekkelijk te maken voor mensen die de eerste stap nog moeten zetten”.

Na Antwerp Tower ook pop-ups in Eksterlaer

Na het succes in de Antwerp Tower (pop-up Bar Gloed) zetten de mensen van Popsitty (Bertrand Lekeux en Patrick Proot) deze vakantie hun tanden in een zomer boordevol activiteiten op Eksterlaer.

Met de bloemenpluk werd het startschot gegeven van de Zomer op Eksterlaer.

Gerelateerde artikels