Vilvoorde 4 Fontijnen

Project in de kijker
Vilvoorde-4-fonteinen-Matexi

In Vilvoorde bouwt Matexi aan een prachtige nieuwe buurt met ruimte voor 950 gezinnen. Vlakbij het centrum van Vilvoorde, tussen water en groen. Met een topligging aan de nieuwe fiets- en wandelkade, op pendelafstand van Brussel, Antwerpen en Mechelen, vormt de perfecte uitvalsbasis om te werken, ontspannen en genieten. De oplevering van de eerste fase is voorzien vanaf het najaar 2016.

Bij Matexi betekent goed wonen veel meer dan een mooie, degelijke en functioneele woning. We bouwen aangename buurten. Want zo’n dynamische buurt inspireert bewoners om op een prettige en gezellige manier samen te leven.

Met 4 Fonteinen in Vilvoorde leggen we de lat opnieuw een beetje hoger.

Kwaliteitsvolle woning voor iedereen

4 Fonteinen biedt een heel uitgebreid aanbod aan woningen. Appartementen in verschillende groottes met ruime terrassen, eengezinswoningen met tuin en lofts met een adembenemend zicht op het kanaal.

‘t Sas

De eerste fase van 4 Fonteinen is het appartementsgebouw ’t Sas, ontworpen door A2O. ‘t Sas telt 138 appartementen en één commerciële ruimte en is opgebouwd uit een gelijkvloers en drie bouwlagen. Er is een mix van één, twee- en drieslaapkamerappartementen. Een groot deel van de appartementen zijn zogenaamde doorzonappartementen en hebben dus een dubbele oriëntatie. De oplevering is voorzien vanaf het najaar van 2016.

Matexi 3D van appartementen in Vilvoorde 4 Fonteinen
Matexi 3D van appartementen in Vilvoorde 4 Fonteinen

Open ruimte, tussen water en groen

4 fonteinen ligt vlakbij het kanaal van Vilvoorde. De weidse zichten op het water van het kanaal vormen een ongelooflijke meerwaarde. Ze zorgen voor een schouwspel van bedrijvigheid en rust. Bovendien hebben de ontwerpers binnen de site veel aandacht besteed aan groen, water en open ruimte. De kwaliteit van de woningen loopt zo door in de straten, pleinen en kades in de wijk.

Alles dichtbij

Alles dicht in de buurt hebben, is een luxe waar iedereen graag van geniet. Daarom plannen we in 4 Fonteinen een aantal voorzieningen die het leven makkelijker maken zoals buurtwinkels, een school en een aantal diensten.

De buurt krijgt daarnaast een autoluw karakter. Zo is het ook de perfecte plaats om te vertoeven: met spelende kinderen, voetgangers en fietsers langs de kades, een gezellig plein en aansluiting op het wandel- en fietsnetwerk.

Bovendien ligt 4 Fonteinen op fiets- en wandelafstand van het levendige centrum van Vilvoorde, en rustige park ‘Drie Fonteinen’, de grote groene long ten noorden van Brussel, met zowel sport- als ontspanningsmogelijkheden.

Goede uitvalsbasis

4 Fonteinen is ook een goede uitvalsbasis voor het leven daarbuiten. Brussel, Gent, Mechelen en Antwerpen liggen allemaal op een redelijke afstand. Vanuit het station van Vilvoorde heb je ongeveer iedere tien minuten een bus- of treinverbinding naar die vier grote steden en de luchthaven.

Tegen 2020 ben je zelfs met het toekomstige GEN-netwerk vanuit Brussel in een wip overal in België. En ook met de auto zit je op minder dan 5 km van de oprit van de E19. Zo vormt 4 Fonteinen een perfecte uitvalsbasis om te werken, ontspannen en genieten.

 
Matexi 3D van appartementen in Vilvoorde 4 Fonteinen

Gerelateerde artikels