Matexi nieuws

Matexi geeft achtergestelde obligatielening van 50 miljoen uit

24 oktober 2016

Met een lage schuldgraad van minder dan 50% ten opzichte van de vastgoedactiva is Matexi erg goed geplaatst om de kapitaalmarkt aan te spreken.

pers
Obligatielening-Matexi

Matexi ondersteunt groei met succesvolle uitgifte van achtergestelde obligatielening van 50 miljoen euro met een looptijd van zeven jaar en een brutocoupon van 3,75%. De emissie wordt begeleid door Belfius Bank en KBC Bank.
Op donderdag 16 juni heeft Matexi NV met succes de uitgifte via een private plaatsing afgerond van een obligatielening met een looptijd van zeven jaar en een brutocoupon van 3,75% voor een totaal bedrag van 50 miljoen euro.

De obligaties zijn achtergesteld ten opzichte van alle gewone niet-achtergestelde schulden. Belfius Bank fungeerde bij de transactie als Global Coördinator en trad samen met KBC Bank op als Joint Lead Manager. De obligaties worden uitgegeven in coupures van 100.000 euro en hebben een eindvervaldag in 2023.

Gaëtan Hannecart, CEO van Matexi: “Anderhalf jaar geleden hebben we de ambitieuze doelstelling gedeeld om onze activiteiten te verdubbelen naar 1.500 à 1.600 wooneenheden per jaar. We zijn stevig aan de weg aan het timmeren om die doelstelling te halen: de verkoop is gegroeid van 842 woningen en appartementen in 2013 naar 1.085 in 2014 tot 1.323 in 2015. Die groei is voornamelijk het gevolg van de binnenstedelijke activiteit, met een verschuiving van woningen naar appartementen. Deze emissie, in alle opzichten een groot succes tijdens moeilijkere dagen op de financiële markten, is het beste bewijs dat niet alleen klanten maar ook investeerders vertrouwen stellen in de strategie van Matexi.”

Eddy Aerts, CFO van Matexi: “Met een lage schuldgraad van minder dan 50% ten opzichte van de vastgoedactiva is Matexi erg goed geplaatst om de kapitaalmarkt aan te spreken. Deze obligatielening versterkt de financiële structuur van Matexi en laat ons toe om de geplande groeistrategie verder door te voeren en te blijven werken aan de professionalisering van ons bedrijf.”

Belangrijke waarschuwing
Deze aankondiging mag niet worden beschouwd als een aanbieding van de obligaties of een verzoek tot aanbiedingen in België of in enige andere jurisdictie met betrekking tot de obligaties . Dit bericht maakt geen beleggingsadvies of beleggingsaanbeveling uit.

Deze aankondiging is niet bestemd voor verspreiding, rechtstreeks of onrechtstreeks in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Japan of Zwitserland of in enige andere jurisdictie waar deze verspreiding onwettig zou zijn.

Vrouw werkt op laptop


Gerelateerde artikels