Matexi nieuws

Leopold Views Evere afbraak van de gevel en 800 m grote muurschildering

19 september 2016

Matexi verbouwt de iconische Leopoldtoren in Evere. De voormalige kantoren veranderen in energiezuinige appartementen, elk met een terras.

Evere - Leopold views
  • De werken zijn begonnen aan de oude Leopoldtoren in Evere, die omgedoopt is tot Leopold Views.
  • De oude gevel van het gebouw is volledig verwijderd.
  • De tijdelijke muurschildering van 800 m² van street artist Steve Locatelli gaat plaats ruimen voor een modern gebouw van 201 woningen ontwikkeld door Matexi
  • Een video van de afbraak van de gevel kan worden bekeken onderaan dit bericht
Matexi 3D van Appartementsblok in Evere Leopold Views
Matexi 3D van interieur in Appartementsblok in Evere Leopold Views
In september vorig jaar voltooide de kunstenaar Steve Locatelli zijn muurschildering van 800 m² op de gevel van de mythische Leopoldtoren in Brussel (Evere). Deze muurschildering, ode aan Brussel, markeerde de start van de transformatie van dit oude kantoorgebouw tot een woningcomplex, Leopold Views, een project van wijkontwikkelaar Matexi dat voorziet in 201 appartementen van 35 tot 130 m² in het hartje van Brussel. Een grote bijzonderheid van het project zijn de gemeenschappelijke terrassen en ruimten die een nieuwe manier van samenleven aanmoedigen.

Het project voorziet in de complete vervanging van de gevel, terwijl de structuur van het gebouw wordt behouden. In november zijn de werken van start gegaan, en de gevel is nu volledig verwijderd. U kunt een video van de afbraak van de gevel bekijken.

 

Het project zou tegen 2018 voltooid moeten zijn.

Voor meer informatie betreffende het project kunt u terecht op: www.leopoldviews.beGerelateerde artikels