Matexi nieuws

Buurtontwikkelaar Matexi stijgt met 31 procent - Matexi

01 augustus 2016

Matexi boekte in 2015 een recordomzet. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de grootste residentiële ontwikkelaar van het land, die dit jaar 70 kaarsjes mocht uitblazen. In 2015 verkocht Matexi 1.323 woningen en appartementen. De totale omzet steeg naar 300 miljoen euro, een groei van 31% ten opzichte van vorig jaar.

Matexi
Matexi-groeit-30-procent

Strategische keuze voor kwalitatieve buurtontwikkeling werpt vruchten af
Waregem, 08/01/2016 – Matexi boekte in 2015 een recordomzet.
Dat blijkt uit de jaarcijfers van de grootste residentiële ontwikkelaar van het land, die dit jaar 70 kaarsjes mocht uitblazen. In 2015 verkocht Matexi 1.323 woningen en appartementen. De totale omzet steeg naar 300 miljoen euro, een groei van 31% ten opzichte van vorig jaar.

“Dankzij de inzet van het hele team hebben we van 2015 een heel mooi jaar kunnen maken. Dat wapent ons voor 2016 waarin we, naast onze bestaande activiteiten in Luxemburg en Polen, nieuwe groeipolen buiten de landsgrenzen willen verkennen” zegt Gaëtan Hannecart, CEO van Matexi.

Matexi kan tevreden terugkijken op 2015. In het jaar dat het zijn 70ste verjaardag vierde, wist de grootste residentiële ontwikkelaar van het land een nieuw record neer te zetten. “Het is een uitmuntend jaar geweest: we gaan er op alle vlakken op vooruit,” zegt Hannecart. “Zowel de verkoop als de omzet zitten in stijgende lijn. Die resultaten zijn te danken aan het harde werk van het hele Matexi-team.”

In totaal verkocht Matexi in 2015 1.323 woningen en appartementen. De totale omzet steeg met 31% tot 300 miljoen euro. Er werken 350 medewerkers bij het familiebedrijf dat actief is in België, Polen en het Groothertogdom Luxemburg. De activiteiten van Matexi zijn bovendien goed voor 2.500 indirecte jobs in de bouwsector.

Hoog klantenenthousiasme
Voor het tweede jaar op rij zet Matexi een nieuw verkooprecord neer. Het zet daarmee resoluut zijn groei verder, ondanks de minder goede marktomstandigheden. Op termijn wil Matexi per jaar zo’n 1.500 à 1.600 woningen aan de man brengen.
“Groei is voor ons geen doel op zich. Onze belangrijkste parameter blijft het enthousiasme van onze klanten. Als dat goed zit, volgt de rest vanzelf”, zegt Hannecart. “Uit onze klantentevredenheidsenquêtes blijkt dat die ook dit jaar is toegenomen. Het aantal klanten dat aangeeft “enthousiast” te zijn, stijgt eveneens. Daarmee komen wij onze “Welkom in de buurt”- belofte na.”

Nog meer binnenstedelijke ontwikkelingen in 2016
In 2016 wil Matexi blijven inzetten op herontwikkelingen en grote binnenstedelijke projecten zoals onder meer Faubourg de Namur (Nivelles), 4 Fonteinen (Vilvoorde), de Lyceumsite (Tienen), Leopold Views (Evere) en Pier Kornel (Aalst). Daarbij wil het de schat aan kennis en ervaring die het de laatste 70 jaar verworven heeft op vlak van buurtontwikkeling, ruimtelijke ordening, architectuur, betaalbaar wonen en duurzaamheid optimaal inzetten.

Hannecart: “Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze activiteiten in Polen en het Groothertogdom Luxemburg. Met name in Polen gaat het goed: onze verwachting is dat de woonwerkmarkt van Warschau in de komende jaren zal uitgroeien tot een van onze grotere businessunits. In 2016 willen we ook de mogelijkheden bekijken om ons actieterrein de komende jaren verder uit te breiden naar nieuwe groeipolen.”

“Dichter bij huis moeten we waakzaam blijven over de betaalbaarheid van nieuwbouwwoningen voor gezinnen. Die staat onder druk door de zware belasting en de onevenredig strenge normen. Nochtans hebben we nood aan nieuwbouwwoningen om de demografische evolutie te kunnen opvangen en om het Belgische woningpark te vernieuwen: het is nog altijd één van de oudste en meest energieverslindende van Europa.”Gerelateerde artikels