Interieurtips

Een nieuwe woning gekocht? Dan kan het inrichten beginnen! Natuurlijk speelt uw persoonlijke smaak bij dat alles een grote rol. Maar met deze 3 handige tips geniet u ongetwijfeld nog meer van uw nieuwe woning. Kleur: de basiswetten

Denk goed na over de kleur van uw muren (en plafonds). Kleuren hebben namelijk een grote invloed op hoe u de ruimte beleeft. Het kan geen kwaad om even te kijken welke kleuren vandaag in de mode zijn, maar laat u er tegelijk niet te veel door leiden. U wil uw muren en plafonds ten slotte niet elk jaar opnieuw schilderen.

Interieurtips-Matexi
Matexi interieur De Pinte

Deze eenvoudige basiswetten kunnen alvast een handige leidraad zijn:

  • Een ruimte lijkt breder als u 2 tegenoverliggende wanden zo schildert dat de ene wand donker van kleur is en de andere lichter.
  • Een ruimte lijkt lager als u een laag plafond donker schildert. Maar als u een hoog plafond in een meer donkere teint schildert, lijkt de ruimte hoger.
  • Warme kleuren (rood en oranje) zorgen ook voor kracht. Maar opgepast: ze maken een ruimte kleiner.
  • Koele kleuren (blauw en afgeleiden) zorgen voor een gevoel van weidsheid. Ze scheppen dus extra ruimte.

Vindt u het moeilijk om de juiste kleur te kiezen? Verschillende gratis apps kunnen u daarbij helpen. Zo kan u op Histor Color Studio, Levis Let’s Colour of Colorsmart een foto van een ruimte naar keuze uploaden en vervolgens aan het schilderen gaan. Helemaal digitaal.

 

Haal groen in huis

Planten in huis vormen ware sfeerscheppers: hun groene kleur brengt frisse en levendige tinten in het interieur aan. Bovendien zetten ze CO2 om in verse zuurstof, waardoor we ons energieker voelen en beter kunnen concentreren. Sommige planten doen zelfs nog beter: ze zuiveren ook slechte stoffen uit de lucht. Heerlijk natuurlijke luchtverfrissers.

Hieronder alvast 6 van deze wonderplanten:

  • Aloë Vera: helpt de lucht te zuiveren van chemicaliën uit schoonmaakproducten
  • Klimop: zuivert allergenen en vormt daarmee een uitstekende keuze voor mensen met allergieën of astma
  • Sansevaria: haalt benzeen, formaldehydetrichloorethyleen en xyleen uit de lucht
  • Arecapalm: zuivert xyleen en tolueen
  • Graslelie: filtert benzeen, formaldehyde en xyleen
  • Krulvaren: verwijdert vooral formaldehyde, maar ook schimmels uit de lucht
Matexi interieur De Pinte

Bestel tijdig uw meubelen

Trekt u binnenkort in uw nieuwe woning in, dan heeft u vast duizend-en-één dingen omhanden. Maar als u meteen ook nieuwe meubelen in uw nieuwe woning wenst, bestelt u die beter goed op voorhand. Grote meubels, zoals kasten, banken, stoelen en tafels vragen namelijk vaak een lange levertijd. Die kan zelfs oplopen tot enkele maanden. Vroegtijdig bestellen is dus de boodschap.

Gerelateerde artikels