De zomer van Matexi

Tijdens de zomer liet Matexi zich van zijn zonnigste kant zien met verschillende zomerevents. In Deurne in woonbuurt Eksterlaer was er bloemenpluk en straattheater. Nog tot eind september kun je er ontspannen in de hippe pop-up bar Eksterbar. In Middelkerke was er dan weer een zandkastelenwedstrijd op het strand en gratis golfsurfen in de Matexi-buurt Oostendelaan. En onze winnaars van ‘Dag van de Buren’ kregen een buurtfeest cadeau.

Pop-up en bloemen plukken in Deurne

In woonbuurt Eksterlaer in het Antwerpse Deurne vond begin juli een fantastisch event plaats om de zomer in te zetten, een zomer die nog steeds voort duurt! Begin juli vond er een bloemenpluk en een animatienamiddag plaats met foodtrucks en straattheater. De kinderen leefden zich naar hartenlust uit op het springkasteel en genoten van verrassend poppen- en woonwagentheater van het mobiele theatergezelschap ‘alles loopt op rolletjes’. Tussendoor kon je op de bloemenweide een mooi boeket plukken om je huis mee op te fleuren.

En de zomer is nog niet gedaan! Op de kijkdag van 10 september vindt er weer een bloemenpluk plaats op het bloemenveld. Je kunt er dan ongedwongen genieten van de unieke sfeer van de woonbuurt in een oase van groen. Relaxen met een hapje en een drankje kan hier in stijl; de hippe pop-up bar ‘Eksterbar’ is er al de hele zomer present en blijft tot einde september staan op het grasveldje naast de bloemenweide. De containerbar met leuk vintage meubilair en Big Green Egg barbecue lokt heel wat volk. Ook in september kun je hier dus in het weekend terecht, kwestie van het vakantiegevoel nog even vast te houden.

Je vindt de Eksterbar en bloemenweide via de Schoggestraat (zijstraat Dascottelei).

Alle foto's

Deurne Eksterlaer

Het vorige artikel

Eksterbar

Surfen en zandkastelen bouwen in Middelkerke

Onder het motto ’De plezantste dag van de zomer’ organiseerde Matexi op het strand van Middelkerke een zandkastelenwedstrijd. Een aantal families gewapend met schepjes en emmertjes kwam al vanaf de voormiddag graven en bouwen in het zand, met opmerkelijk mooie resultaten. De kinderen versierden hun kunstwerk met schelpen en Matexi-accessoires. De winnaars gingen aan de haal met een voucher voor een ballonvaart en met VIP-tickets voor Plopsaland.

Wie zin had om gratis te leren surfen kon dat in de nieuwe Matexi-woonbuurt Oostendelaan, even verderop in de richting van het mooie polderlandschap. Een golfkarretje bracht de geïnteresseerden naar de nieuwe woonbuurt, die dan natuurlijk ook de deuren opende voor de aanwezigen. De wavesurfer met instructeur stond klaar om je van een hoge golf naar beneden te leren surfen, net echt. In de woonbuurt was er voldoende ruimte voorzien om je om te kleden en een wetsuit aan te trekken. Een geslaagde dag!

Alle foto's

Middelkerke Oostendelaan

Winnaars fotowedstrijd Dag van de buren

Herinner je je nog dat we in mei een oproep lanceerden om mee te doen aan de fotowedstrijd naar aanleiding van de Dag van de Buren? De drie winnaars zijn nu bekend en mogen elk rekenen op een kinderbuurtfeest met alle toeters en bellen. Denk aan een springkasteel, een ballonnenclown, grime, een ijsjeskar… alles voor een namiddag onbezorgde kinderpret. En terwijl de kinderen zich amuseren, kunnen de volwassen alvast plannen maken voor het volgende buurtfeest. Want zoals het spreekwoord zegt: beter een goede buur, dan een verre vriend. En de winnaars zijn: Elina Rijmenants, Annelies Schottey, Sven Vermeire. Proficiat en succes met jullie feest!

Gerelateerde artikels