Collega's aan het woord

Het verhaal van ... Trui, Project Developer

1 mei 2019

Trui Tydgat werkt al 3 jaar als Project Developer bij Matexi. Ze ontwikkelt onder meer de prachtige woonbuurt Pier Kornel in Aalst.

Werken als ontwikkelaar bij Matexi, daar moet je al je skills voor bovenhalen. Alles komt samen: de ontwikkeling, het design, de realisatie én de verkoop van de buurt. Dat doe ik uiteraard niet alleen. Ik werk altijd met een gedreven team vol talenten. Het komt er vaak op aan om de juiste mensen samen te brengen. Om hun capaciteiten maximaal te laten renderen. Alleen zo kunnen we tot de beste visie komen voor een buurt.

Portret van Trui met werf op de achtergrond

Buurten ontwikkelen zoals Pier Kornel in Aalst, dat is een droom voor mij…

Op het ritme van elk project

Het is een intensieve job. Soms heb ik het gevoel dat ik veel bordjes tegelijk in de lucht houd, zowel op macro- als op microniveau. Ik speel ook vaak in op het unieke ritme van elk project. Soms moet ik afwachten omdat er op gemeentelijk niveau beslissingen genomen moeten worden. Maar wanneer alles plots weer in een stroomversnelling komt, sta ik klaar om aan te pikken en de zaken te realiseren.

Samen met alle stakeholders

Ik hou met veel zaken rekening, want bij grotere en complexere projecten zijn er veel stakeholders betrokken. De buurtbewoners, stadsdiensten, overheden, geïnteresseerde kopers, architecten, juristen, marketeers… Alleen door de juiste visie en strategie te hanteren, krijgen we iedereen op dezelfde lijn en bereiken we het resultaat dat een buurt echt doet bloeien.

Investeren in de buurt

We kiezen er dan ook voor om sterk te investeren in de buurt – niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Zo organiseerden we voor Pier Kornel een autoloze zondag, zaaiden we samen met de buurt bloemen, zochten we tijdelijke invullingen voor gebouwen die nog niet helemaal klaar waren… We laten de buurt leven én brengen dat onder de aandacht. Ook dat behoort tot de job.

Ondersteund door sterke collega’s

Bij Matexi krijg ik mooie kansen. Als ontwikkelaar is dat echt een droom, maar het is ook een groeiproces. Gelukkig word ik omringd door straffe collega’s en ondersteund door een stabiele werkgever met erg veel knowhow en expertise in huis. Daar kan ik op elk moment op terugvallen. En dankzij de opleidingen en lerende netwerken binnen Matexi, krijg ik alle kansen om te groeien in m’n job.

Trots op mijn werk

De conclusie? Ik herteken samen met mijn collega’s de manier waarop mensen wonen. Buurten beter maken, ze tot leven zien komen – of opnieuw tot leven zien komen: dat is mijn werk. En dat is toch wel iets om trots op te zijn, vind ik.

Share: