Collega's aan het woord

Het groeipad van Noor: van administratieve kracht tot manager

29 september 2021

Toen Noor Claeysens (32) tien jaar terug bij Matexi startte als administratieve kracht bij de Business Controllers, had ze het idee dat dit voor haar een tijdelijke job zou zijn. Dat ze vandaag nog steeds bij Matexi werkt en vol lof over haar job spreekt, heeft alles te maken met het boeiende groeitraject dat ze doorliep.

Noor Claeysens, female employee of Matexi

“Ik studeerde accountancy-fiscaliteit en vond een eerste job bij een klein boekhoudkantoor. Maar de werkomgeving was er niet constructief en ik voelde me allesbehalve comfortabel,” herinnert Noor zich. “Toen een vriendin me liet weten dat ze bij Matexi administratieve ondersteuning zochten, ging ik de uitdaging aan.”

Tonen wat je waard bent

Noor voelde zich meteen goed bij Matexi. Heel anders dan ze gewoon was: “De werkomgeving was tof, de collega’s bleken leuk, iedereen kende me heel snel. Ik merkte hoeveel potentieel er in het bedrijf zit op vlak van groeimogelijkheden en leermomenten en voelde de goesting om hier een carrière uit te bouwen.” Toen er een tijd later een positie van Accounting Assistant vrijkwam op de accounting-afdeling, kreeg Noor de kans om die in te vullen. Met succes!

“Ik volgde destijds een banaba-opleiding toegepaste fiscaliteit en toonde op mijn werk wat ik waard was. Dit werd duidelijk gewaardeerd, want ik schoof al snel door naar de functie van Accounting Officer, waarbij je de volledige boekhouding van een bepaald dossier onder je hoede neemt.”

Nog twee jaar later speelde Noor een actieve rol bij de implementatie van SAP binnen de boekhouding van Matexi. Ze ontwikkelde handleidingen en trainingen voor collega’s en kreeg interesse voor processen.

Vandaag doorloop je als medewerker bij Matexi een persoonlijk groeipad. Er zijn veel perspectieven als je wil groeien in je carrière of in een nieuwe rol, ook over diensten heen.
Noor Claeysens, Process Manager Finance & Administration

“Als je kansen krijgt, moet je die grijpen”

Toen de accounting-afdeling in 2018 een transformatie doormaakte, werd Noor gevraagd om Finance Operations Manager te worden. “Het geeft een leuk gevoel als je manager het potentieel in je ziet om mensen aan te sturen en dat professionele groei aangemoedigd wordt.” Noor werd toen leidinggevende over een team van 13 collega’s. En dat was niet altijd makkelijk, geeft ze toe. “Maar het was vooral een leerrijke tijd. Tegelijk verlangde ik na verloop van tijd weer naar het operationele, want dat valt voor een groot stuk weg in een managementfunctie.”

Noor hield dus de ogen open voor een functie bij Matexi met een meer operationele inslag.  “Vandaag doorloop je als medewerker bij Matexi een persoonlijk groeipad. Er zijn veel perspectieven als je wil groeien in je carrière of in een nieuwe rol, ook over diensten heen.” Toen er dus een job vrij kwam bij Processes & Methodology, stelde ik me kandidaat. Ik beantwoordde niet volledig aan de gevraagde vereisten voor die vacature. Maar ze kennen me hier. Ze weten wat ik kan en wat ik hier al verwezenlijkte, dus ze hebben heel snel de knoop doorgehakt.”

Van verlegen grijze muis tot doortastende manager

Als Process Manager Finance & Administration is Noor momenteel verantwoordelijk voor het opvolgen en uitschrijven van procedures en processen. Ze ondersteunt mensen om werkwijzen of flows te verbeteren en te versnellen. “Waar ik energie uithaal? Uit het feit dat ik mensen concreet kan helpen. Dat hun werkervaring echt verbetert dankzij onze tussenkomst.”

“In de tien jaar dat ik hier werk, kreeg mijn carrière een boost. En ook als persoon ben ik enorm gegroeid. Ik ben licht verlegen van nature, dus ik startte hier als grijze muis die niemand kende. Nu spreek ik dagelijks tal van mensen aan om zaken aan te kaarten. Al die skills heb ik bij Matexi mogen aanleren en dat maakt me dankbaar.”

Ook zin in een job met doorgroeimogelijkheden?

Bekijk alvast ons Young Professional Program!

Gerelateerde artikels