Collega's aan het woord

Learning & Development bij Matexi: "Collega's nemen hier hun persoonlijke groei in eigen handen!"

13 juni 2023

Matexi is een lerende organisatie: we stimuleren onze collega’s om te blijven ontwikkelen, zowel professioneel als privé. Jaar na jaar blijven we daarom inzetten op het delen van expertise en het upskillen van onze teams. In 2023 lanceren we als onderdeel van het jaarlijkse L&D plan alvast gepersonaliseerde learning journeys en een apart programma voor alle people managers. Talent Manager Jessie Haesevoets geeft een inkijk in het L&D-beleid van Matexi.

Jessie, kan je even uitleggen waarom ‘Learning & Development’ onmisbaar geworden is voor Matexi? 

Jessie: “Buurtontwikkeling is een teamsport, en een business die om heel veel expertise vraagt. Alle collega’s, in alle functies, helpen Matexi om de duurzame buurten van morgen te ontwikkelen. Om collega’s te ondersteunen om elke dag de beste versie van zichzelf te zijn én de lat steeds hoger te kunnen leggen, willen we hen ondersteunen in hun persoonlijke groei en het uitbreiden van hun expertise. Bovendien is ook de wereld rondom ons aan het evolueren, en dat steeds sneller. Learning & Development en levenslang leren worden daarom belangrijker dan ooit!” 

We willen collega's elke dag ondersteunen in hun persoonlijke groei en het uitbreiden van hun expertise.

Een duidelijke visie. Maar hoe realiseert Matexi dit in de praktijk voor zijn medewerkers?   

Jessie: "We ondersteunen al enkele jaren de ‘continuous growth’ mindset van collega’s via onze Matexi Academy. Hierdoor kunnen collega’s bijvoorbeeld genieten van een waaier aan interne en externe opleidingen, aangevuld met workshops en interactieve sessies.  

Om dat voor collega's heel helder en concreet te maken, spreken we bij Matexi van een learning journey: iedereen heeft zicht heeft op reeds gevolgde opleidingen en wat er nog op het programma staat. Zo krijgen onze collega's eigenlijk een persoonlijk groeipad met de broodnodige opleidingen voor een bepaalde rol, eventueel aangevuld met hun eigen interesses natuurlijk! We stimuleren iedereen daarbij ook om zélf ownership te nemen over zijn groeitraject binnen Matexi."

Ontdek het groeitraject van collega Sybille

Ownership nemen, we love it! Betrek je de people managers dan ook in die persoonlijke learning journeys? 

Jessie: “Helemaal! Bij Matexi geloven we dat de People Managers van vandaag de leiders van morgen coachen, en hun team moeten aanmoedigen om blijvend te ontwikkelen.

Daarom lanceerden we een gloednieuw People Managers Track, een meerdaagse, doorgedreven opleiding voor alle leidinggevenden met focus op zelfleiderschap en het leiden van teams.
We geven onze leidinggevende collega’s meer inzichten in hun people management skills, in hoe je dat nu precies doet ‘een team aansturen’, en reiken hen ook de nodige handvaten aan om een nog betere coach te worden voor hun team. Dat doen we aan de hand van interactieve en inspirerende workshops van partner Bean Machine."

Zijn er nog andere initiatieven om Matexi-collega’s te ondersteunen? 

Jessie: “Zeker, we lanceerden dit jaar onder meer “Linkedin Learning”: de online e-learning site van het bekende sociale netwerk LinkedIn. Daarbij krijg je toegang tot alle mogelijke business content in e-learning format, en kan je bijleren wanneer je maar wil. Ook bieden we zeer regelmatig webinars aan, onder meer met atleten en coaches van Team Belgium, zoals onlangs nog het inspirerende webinar “Haal het beste uit jezelf en je team” met olympiër Félix Denayer.” 

Ontdek de gemeenschappelijke waaarden van Matexi & Team Belgium

Stuk voor stuk knappe plannen, Jessie! Nog een laatste vraag: wat wil je dat mensen onthouden van het L&D-plan bij Matexi? 

Jessie: “Het kwam eerder al aan bod, maar ik herhaal het graag: bij Matexi krijg je carrièremogelijkheden op langere termijn, en voldoende kansen om door te groeien. Collega's nemen hier hun persoonlijke groei in eigen handen en bepalen zelf welke kennis of expertise ze verder willen ontwikkelen! Het uiteindelijke doel? Happy employees make happy customers!"

 

Lees meer over Sanne haar traject bij Matexi

Wil jij ook blijven groeien & je expertise uitbreiden?

Join our team!

Onze vacatures

Share: