Collega's aan het woord

Bij Matexi geniet je van een slim en duurzaam mobiliteitsplan

30 november 2023

Werken bij Matexi, dat is niet alleen werken bij dé marktleider in buurtontwikkeling, maar ook samenwerken met gedreven collega’s die één voor één uitblinken in hun domein. Naast een interessante en uitdagende job met voldoende doorgroeimogelijkheden, krijg je ook een uitgebreid pakket aan voordelen. Een duurzaam en modern mobiliteitsplan, bijvoorbeeld!  Facilities & HR Services Manager Hendrik Bollion, vertelt er ons meer over. 

Groot aanbod alternatieve vervoersmiddelen

“Als werkgever wil Matexi graag het goede voorbeeld geven op vlak van duurzame mobiliteit. We focussen dus niet enkel op groene mobiliteit in onze woonbuurten, maar bieden onze collega’s ook een uitgebreid en flexibel mobiliteitsplan aan. Er was bij onze collega’s al lange tijd de vraag naar een ruimer aanbod aan mobiliteitsalternatieven. We hebben verschillende kantoren verspreid over heel België, en daarnaast kunnen collega’s ook telewerken."  

Een flexibeler mobiliteitsplan, met een eigen, duurzame Mobility Journey voor elke collega, drong zich op. En dat gaat voor ons verder dan nieuwe bedrijfswagens alleen. “Concreet leggen we meer focus op het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen: een lease e-bike, deelmobiliteit (fiets/step/auto) en uiteraard openbaar vervoer."  

De implementatie was een schot in de roos. Meteen kozen verschillende collega’s voor alternatieve vervoersmiddelen. “Op dit moment hebben we al een twintigtal collega’s die een e-bike leasen in ruil voor een stukje van hun wagenbudget of loon. Maar ook het Mobility-As-a-Service-budget, waarmee je verplaatsingen via het openbaar vervoer, Uber of zelfs een gedeelde stadsstep of –fiets kan betalen, wordt steeds populairder bij de collega’s”, vertelt Hendrik. 

Ontdek alle voordelen voor onze Matexi-collega's

Wagenpark met volledig elektrische voertuigen

Daarnaast heeft Matexi ook een duidelijk doel voor ogen met de bedrijfswagens. “We streven met dit plan naar een volledig emissievrij wagenpark tegen 2026. Dat weerhoudt er ons niet van nu reeds de nodige stappen te zetten, natuurlijk. Nu al vervangen we onze bedrijfswagens door een volledig elektrisch model. Zo bestaat bijna 15% van ons wagenpark intussen uit elektrische wagens, en eind 2023 bereiken we wellicht de kaap van 30%. We zijn dus zeer goed op weg!” 

Eind 2023 bereiken we de kaap van 100 elektrische wagens in de vloot.

Hendrik Bollion
Facilities & HR Services Manager

Ook zin in een duurzaam mobiliteitsplan?

Om collega’s extra te stimuleren om te kiezen voor een elektrisch voertuig, krijgen ze bovendien een laadpaal bij hen thuis op de oprit of in de garage. “Daarnaast kunnen ze uiteraard ook elektrisch laden op het werk, dankzij 14 laadpalen verspreid over onze 7 regiokantoren. Conform de groei van onze elektrische vloot, breiden we ons laadaanbod aan de kantoren verder uit, zodat iedereen met opgeladen batterijen naar huis kan!"   

De ervaringen zijn tot nu toe ronduit positief. En dat smaakt naar meer. “Voor veel collega’s blijft het onbekend terrein, dus we kunnen altijd beter doen. We blijven dus acties organiseren om collega’s te inspireren en motiveren tot een duurzaam woon-werkverkeer. Maar dat Matexi de weg naar duurzame mobiliteit is ingeslagen, dat mag duidelijk zijn!”, besluit Hendrik. 

Word jij onze nieuwe collega?

Onze vacatures

Share: