Wonen in een bruisende buurt? Bezoek de Matexi kijkdag.Kom langs!
Collega's aan het woord

Sofie over haar job als Digital Marketing Specialist: “Een afwisselende job die me elke dag uitdaagt!”

31 mei 2022

Bij Matexi zijn we steeds op zoek naar nieuw talent om ons te versterken. Op dit moment zijn we dringend op zoek naar een digitale marketeer die ons Marketing Team mee op sleeptouw wil nemen. Een bijzondere opportuniteit, aldus Marketing Manager Marie-Ann De Wilde en huidig ad interim Digital Marketing Specialist Sofie Marey. “Hier ligt echt een mooie kans voor elke data driven of performance marketeer die dit gepassioneerd marketing team verder wil verrijken met zijn of haar expertise over de laatste trends en evoluties in het digitale landschap.”

Foto van Marie-Ann en Sofie

Gezocht: digital data driven marketing expert

Op vandaag bestaat het Marketing Team van Matexi uit maar liefst 14 gedreven professionals, die dagelijks op zoek gaan naar nieuwe manieren om onze buurten en woningen in de markt te zetten. Dat doen ze vanuit de verschillende provincies in België. Marie-Ann De Wilde, Marketing Manager bij Matexi: “Matexi is lokaal verankerd, waardoor onze marketingcollega’s verspreid zitten over heel België. Dagelijks zijn zij bezig met de digitalisering van onze marketingstrategie en vertalen zij het buurtverhaal van Matexi naar de noden en wensen van hun eigen streek.”

Om de marketing collega’s te ondersteunen bij hun digitale strategie in lead generation, is Matexi op zoek naar een innoverende digital marketeer met ervaring. Marie-Ann: “We zoeken een krak op vlak van digital tooling en het analyseren van de performance campagnes, iemand die doorgedreven kennis heeft in digital advertising, SEO/SEA en/of andere kanalen. Maar bovenal iemand die ervan houdt om, vanuit een centrale rol, zijn of haar kennis te delen om de digitale expertise binnen de regionale marketing teams naar een hoger niveau te tillen. Als digital marketeer ben je een inspirator, je ziet de digitale rode marketingdraad over de regiokantoren heen. Zie het als iemand die de trein van andere collega’s af en toe weer op het juiste digitale spoor zet, in plaats van het stuur over te nemen!” (lacht)

Sofie Marey, die de functie ad interim bekleedt als externe consultant, vult aan: “Hier ligt echt een mooie kans voor elke data driven marketeer die zijn digitale marketingkennis wil blijven verruimen en delen. De digitale markt blijft evolueren. Een ideaal excuus dus om via je job op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en te bekijken of deze waardevol kunnen zijn binnen Matexi. Het is een bijzonder interessante job die me elke dag challenget en uitdaagt om te groeien in efficiëntie en performance. De ene dag volg ik onze customer journey en stuur ik de persona’s bij, de volgende dag kan ik de collega’s inspireren tot het digitale pad. Daarnaast kan ik ook mijn marketingei kwijt in de opvolging van alle data en conversies. Noem het dus gerust een combinatie van een channel marketeer en performance marketeer.”

Onze digital marketeer is de inspirator die de trein van andere collega’s op het juiste digitale spoor zet, in plaats van het stuur over te nemen!

Flexibel in werk én werkplek

Een duidelijke focus op data dus. Al kan het natuurlijk ook helpen om feeling te hebben met copywriting. “Online content is een van onze belangrijkste drivers binnen onze klantenstrategie. Als digital expert ondersteun je op vlak van SEO of het aanreiken van de juiste key words. Schrijf je zelf ook graag, dan kan je je daar zeker ook op toeleggen. Verder zoeken we vooral iemand die ownership neemt, zelf aan de slag durft, nieuwe ideeën initieert om het team verder te helen en oplossingsgericht is”, vult Marie-Ann aan.

Omdat onze nieuwe digitale marketeer in een schakelpositie zit en de collega’s in alle provincies bijstaat, is de werkplek alvast een flexibel gegeven. Sofie Marey: “In principe is de vaste standplaats het hoofdkantoor van Waregem, maar in de praktijk zit ik vaker in onze kantoren in Antwerpen, Eke, Kortrijk, Grimbergen of zelfs in Wallonië. Matexi is daar zeer flexibel in: je werkt waar je je werk het beste kan doen, simpel! Ook de mogelijkheid om twee dagen per week van thuis uit werken hoort daar bij.”

En dat zijn natuurlijk niet alle voordelen van de job. Bij Matexi krijg je vooral een kader waarin je aan de slag kan. Daarna is het aan elke collega om zijn eigen accenten te leggen en verder te groeien. En dat is bij het Marketing Team niet anders. Marie-Ann: “Je krijgt heel veel flexibiliteit om impact te creëren, en alle kansen om jezelf bij te scholen volgens de veranderende marketingmarkt. Naast interne opleidingen bij onze eigen Matexi Academy hebben we bijvoorbeeld een partnerschap met UBA, waardoor onze marketingcollega’s zich voortdurend kunnen bijscholen. Je eigen expertise kunnen verfijnen als marketeer én alle ruimte krijgen om te blijven vernieuwen: wie wil dat nu niet?”

Share: