Wonen in een bruisende buurt? Bezoek de Matexi kijkdag.Kom langs!
Collega's aan het woord

Work smarter not harder. Angeline Defoor over procesoptimalisatie bij Matexi.

9 juni 2022

Bij Matexi zijn we steeds op zoek naar manieren om onze interne processen efficiënter en sneller te laten werken. Het doel: work smarter, not harder. Om deze optimalisatie verder te zetten gaan we op zoek naar talent dat het Process Improvement & Technology (PIT) team versterkt. Angeline Defoor, Process Improvement & Technology Manager bij Matexi: “We zijn op zoek naar gepassioneerde collega’s om samen met het team het werk van onze collega’s te optimaliseren. Met andere woorden, een cruciale rol binnen Matexi.”

Portret van Angeline

Wat betekent dit nu juist, procesoptimalisatie?

Angeline Defoor staat aan het hoofd van Process Improvement & Technology (PIT) team en dat ze de nodige ervaring heeft kunnen we afleiden uit haar acht jaar dienst bij Matexi. In 2014 startte ze als ProcessAnalyst, groeide door tot ProcessImprovement Lead en sinds 2020 mag Angeline haar eigen procesoptimalisatie team aansturen binnen het PIT-team. Angeline is momenteel op zoek naar enthousiaste collega’s om samen verbetertrajecten van start tot finish te begeleiden.

Angeline: “Vaak start procesoptimalisatie wanneer er een collega of een lid van het directiecomité naar ons komt met de vraag om een intern proces dat traag en log is, vlotterte laten verlopen. Maar ook proactief stellen we via analyses verbeterpunten vast in de huidige processen.

“Bij elk procesoptimalisatietraject brengen we de huidige manier van werken in kaart via workshops, gaan we data met betrekking tot het proces gaan analyserenenidentificerenwe opportuniteiten om sneller,efficiënter en foutlozer te werk te gaan. Processoptimalisatie is dus hettraject van het ontdekken van een verbeterpunt tot en met het begeleiden van de collega’s na de implementatie van de verbeteringen.”

“Ons doel blijft steeds hetzelfde: het ondersteunen van collega's in hun job en ervoor zorgen dat ze efficiënt kunnen werken.”

Het leuke aan werken bij Matexi, en in ons team, is dat je veel verantwoordelijkheid krijgt, en ownership kan nemen over je eigen projecten.

Het procesteam van Angeline bestaat momenteel uit 5 personen. Maar om nog meer procesoptimalisatietrajecten vast te kunnen nemen is Matexi op zoek naar extra collega’s. Angeline, welke rol krijgen de nieuwe collega’s binnen jouw team?

Angeline: “Voor de functie als ProcessImprovement Leadzoeken we een ervaren profiel in het begeleiden van workshops en lean trajecten om proactief op zoek te gaan naar processen om te verbeteren. Hij of zij is verantwoordelijk voor een volledig optimalisatietraject. Dit is dus vanaf de detectie van een verbeterpunt tot de implementatie van de oplossing en de collega’s de nieuwe manier van werkenonder de knie hebben.

"Daarnaast zoeken we nogeen ProcessAnalyst met ervaring in data-analyse (vanuit opleiding of dankzij werkervaring) wiens takenpakketuit drie delen bestaat. Eerst en vooral staat hij/zij de Process Improvement Lead bij doorheen verbetertrajecten. Daarnaastverzamelen van data binnen de organisatie om problemen/opportuniteiten te identificeren en te analyseren . Tot slot maakt de process analyst een concreet stappenplan waar collega's mee aan de slag kunnen.”

Wat worden hun eerste projecten? Kan je een concreet voorbeeld geven, een project waar jullie nu aan werken?

Angeline: “Ons team heeft zo veel interessante projecten lopen, het is moeilijk om er ééntje uit te kiezen! Maar een belangrijke is toch wel het verbetertraject Customer Excellence. Matexi draagt klantentevredenheid hoog in het vaandel, dus het spreekt voor zich dat we de service naar onze klanten steeds verder verfijnen. De nieuwe collega’s kunnen dus meteen starten met het in kaart brengen van de klantenjourney, en suggesties doen om een betere service te bieden. Daarnaast zijn we ook volop bezig met het optimaliseren van het commercialisatieproces. Dat is het proces van een project dat goedgekeurd word om in verkoop te gaan tot dat deze werkelijk in verkoop is.”

Dat klinkt bijzonder uitdagend en spannend, Angeline! En toch ook een belangrijke job, in zo’n groot bedrijf als Matexi!

Angeline: “Dat klopt helemaal. We hebben op elk moment verschillende trajecten lopen, die elk in een verschillend stadium zitten. Maar het leuke aan werken bij Matexi, en in ons team, is dat je daarin veel verantwoordelijkheid krijgt, en ownership kan nemen over je eigen projecten. Je spreekt af met collega’s over het hele Belgische grondgebied en kiest je eigen agenda.

"Maar dat betekent natuurlijk niet dat je alles alleen moet doen. Ons team zit regelmatig samen om het werk in te plannen, met wekelijkse overlegmomenten voor mocht iemand ergens tegenaan lopen of inspiratie nodig hebben. En dat we als team één geheel zijn, merk je elke dag aan de enthousiaste sfeer die er hangt. We zitten allemaal op dezelfde golflengte en dat voel je. We hebben nauw contact met elkaar doorheen verschillende trajecten en zo is het dan ook leuk werken. Ik zou zeggen, niet twijfelen, joinus!”

Share: