Een goede nachtrust is het geheim om deze donkere dagen door te komen. En lekker slapen doet u in een uitstekend bed en in een rustgevende omgeving. Ontdek 5 tips om uw slaapkamer extra slaapvriendelijk te maken.

Matexi 3D van slaapkamer
 • Hou een slaapkamer een slaapkamer
  Een slaapkamer heeft zijn naam niet gestolen. Ze dient in de eerste plaats om te slapen. Eten of ochtendgymnastiek doet u dus beter niet in de slaapkamer. Een bureau in de slaapkamer is helemaal uit den boze. Op die manier gaat u uw slaapkamer met uw werk associëren. Zelfs als u er niet aan het werk bent. Kan niet de bedoeling zijn.

 • Zorg voor orde
  Rommel kan voor frustraties zorgen. Meer nog dan andere plaatsen in het huis, moet uw slaapkamer dus een plaats van orde en netheid zijn. Zorg dat kleren in de kleerkast hangen en ook zaken zoals juwelen, handtassen of schoenen een plaatsje hebben. Want u wil zich toch voor het slapengaan niet opwinden over rondslingerende prullen?

 • Ga voor rustgevend beddengoed
  Een beddenovertrek in opvallende kleuren mag jong en hip zijn: rustgevend is het zelden. U kiest beter voor een dekbedovertrek dat rust uitstraalt. Denk aan effen en zachte (pastel)kleuren.

 • Laat het lekker ruiken
  Geurkaarsen zijn niet zijn niet voor iedereen weggelegd. Wie er wel van houdt, kan met de juiste geuren ook voor rust in de slaapkamer zorgen. Vooral lavendel, roos en vanille staan bekend om hun rustgevende effect.

 • Ban de tv
  Heerlijk: na een lange en slopende dag vanuit je luie bed nog even tv kijken. Maar slaapspecialisten adviseren om de televisie uit de slaapkamer te bannen. Het beeld en de klank stimuleren namelijk uw zintuigen. Terwijl u net zen moet worden voor u gaat slapen. Beter geen tv dus in de slaapkamer.

  Gerelateerde artikels