Aalst Pier Kornel

Van textielfabriek tot bruisende woonbuurt

 • duurzame appartementen met modern comfort
 • met grote binnentuin en ruime privéterrassen
 • op wandelafstand van het stadscentrum van Aalst
 • aangename buurt met mix van woontypes en generaties
 • aan de oever van de Dender

Aan de oever van de Dender groeit en bloeit de nieuwe woonbuurt Pier Kornel. Ontwikkelaars Revive en Matexi bundelen hun krachten om een voormalig industrieterrein om te vormen tot een plek waar het prettig wonen is voor jong en oud. Aan het water en op een boogscheut van het centrum van Aalst ontdek je dit totaalconcept met een mix aan wooneenheden. Van gezinswoningen en appartementen tot assistentiewoningen. Er is voor ieder wat wils. En daar stopt het dan ook niet ... Een collectieve tuin, winkels, gemeenschapsvoorzieningen en zelfs een brasserie, aan alles werd gedacht.

Pier Kornel komt in aanmerking voor het verlaagd btw-tarief. Dat is nieuwbouw aan 6% btw ipv 21%!
Vraag meer info bij de sales consultant en bekijk de voorwaarden

De Weverij: appartementen en laatste penthouse

‘De Weverij’ is een plaats waar we het onderste uit de kan halen om het voor iedereen tot een thuis te maken. Zo worden de appartementen en huizen opgetrokken rond een grote collectieve tuin die voor een oase van rust zorgt. De meeste appartementen worden gelinkt aan de binnentuin: een mooi, groen uitzicht om bij weg te dromen. Het is zelfs zoveel meer: het is een aangename ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Verder werd er ook aan een duurzame toekomst gedacht: een collectief verwarmingssysteem op gas, een zonneboiler en de aanleg van groendaken met een hoog waterbergend vermogen. Het zijn slechts enkele van de vele initiatieven.
Nog een leuk weetje om mee te geven: de naam ‘De Weverij’ is ontstaan als knipoog naar het verleden van de site waar voorheen een textielfabriek stond. Oplevering wordt voorzien eind dit jaar.

Assistentiewoningen

Pier Kornel biedt ook assistentiewoningen, die erkend zijn door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Deze appartementen worden een echte thuis, om zorgeloos zelfstandig en onafhankelijk te wonen in een veilige en centrale omgeving. Levenskwaliteit staat er centraal!  

We bieden woningen aan met 1 of 2 slaapkamers. Elke thuis geniet van veel lichtinval en heeft een ruim en goed georiënteerd privéterras dat uitkijkt op de binnentuin of op de publieke groenruimtes. Alle woningen zijn uitgerust met moderne toestellen en technieken, die voldoen aan de huidige én toekomstige behoeften van de bewoners. Via discrete noodknoppen in de leefruimte, slaapkamer, badkamer en het toilet, is er 24 uur op 24 hulp beschikbaar.

Pierre Corneliskaai 28, Aalst

Contacteer ons
Brochure aanvragen
MIGUEL T'KINDT
Sales Consultant T 053 28 07 03
Contacteer ons

Nieuwe buurt aan de Dender

Aan de oever van de Dender groeit en bloeit de nieuwe woonbuurt Pier Kornel. Matexi en Revive vormden deze voormalige industriële site om tot een buurt woonbuurt waar het prettig wonen is.

Aan het water en op een boogscheut van het centrum van Aalst ontdek je een mix aan appartementen met een prachtige gemeenschappelijke tuin. Doordat Pier Kornel overal dichtbij ligt én een vlotte bereikbaarheid heeft naar Gent en Brussel, mag je zeker zijn van een snelle verhuring aan jong en oud.

Opkomende stad

Stad met pijl naar omhoog

Steeds meer bedrijven laten de drukke steden links liggen en vinden de weg naar Aalst...

Lees meer...

Opkomende stad

Steeds meer bedrijven laten de drukke steden links liggen en vinden de weg naar Aalst. Dat trekt tweeverdieners aan. Ook wie in Brussel of Gent werkt zit in Aalst goed, want de stad van de humor ligt pal tussen deze twee grote steden. Tussen 2019 en 2020 steeg de prijs van een huurappartement met 2,2%. Wie slim is, investeert nú in deze opkomende stad!

 

 

Uitvalsbasis aan het water

Woning met water in de buurt

Pier Kornel bevindt zich dicht bij het station, het centrum van Aalst, de winkelstraat...

Lees meer...

Uitvalsbasis aan het water

Pier Kornel bevindt zich dicht bij het station, het centrum van Aalst, de winkelstraat, de supermarkt, het sportcentrum, … Noem maar op. Bovendien ben je dankzij de goede invalswegen nooit afgesloten van de buitenwereld. Zelfs Brussel ligt op amper 30 km van de deur. Pier Kornel is de ideale uitvalsbasis, gezellig aan het water gelegen.

 

 

Buurt in beweging

Buurtomgeving

Pier Kornel is een mix van (al bewoonde) gezinswoningen, appartementen en...

Lees meer...

Buurt in beweging

Pier Kornel is een mix van (al bewoonde) gezinswoningen, appartementen en assistentiewoningen. Zo bouwen we aan een boeiende, gemengde bewonersgemeenschap. Het voormalige industrieterrein is ook opgewaardeerd met tuinen, en later winkels, gemeenschapsvoorzieningen en zelfs een brasserie.

 

 

Groen wonen

Woning met blad

Wonen in Pier Kornel, da’s twee keer groen wonen. Enerzijds geniet je...

Lees meer...

Groen wonen

Wonen in Pier Kornel, da’s twee keer groen wonen. Enerzijds geniet je huurder van de energiezuinigheid en het comfort van de modernste technieken. Denk maar aan een collectief verwarmingssysteem op gas, een zonneboiler en groendaken met een groot waterbergend vermogen. Zaken die zowel het milieu als je portefeuille een plezier doen. Anderzijds is Pier Kornel een groene oase van rust. De woningen en appartementen in De Weverij genieten van een gemeenschappelijke tuin die het verlengde vormt van de privétuin of het eigen terras. Een uniek concept!

 

 

Indicatieve rendementsberekening*

1-slaapkamerappartement

2-slaapkamerappartement

vanaf prijs (excl. kosten)

€ 195.500

€ 217.000

indicatieve verhuurprijs

€ 650

€ 770

bruto rendement

4,0%

4,3%

* De rendementsberekening en de gehanteerde huurprijzen, interesten en kosten zijn louter indicatief. Matexi geeft geen enkele waarborg

In welk type woning wil je investeren?

matexi aalst pier kornel assistentie

Assistentiewoningen

vanaf € 208.600
 • met 1 of 2 slpk
 • zorg op maat voor jong en oud
 • snel verhuizen kan!
bekijk aanbod
F22def

De Weverij – Luxe-appartementen

vanaf € 299.000
 • met 3 of 4 slpk
 • rond collectieve binnentuin
bekijk aanbod
Penthouses

De Weverij – Penthouses

vanaf € 219.500
 • met 1 slpk
 • rond collectieve binnentuin
bekijk aanbod
A13

De Weverij - Terrasappartementen

vanaf € 217.500
 • met 1 of 2 slpk
 • rond een grote collectieve binnentuin
bekijk aanbod
D02 1

De Weverij - Tuinappartementen

vanaf € 211.500
 • met 1 slpk
 • rond een grote collectieve binnentuin
bekijk aanbod

Kies je appartement

Nog appartementen beschikbaar