Matexi en BESIX RED onthullen

de nieuwe buurt "Les Promenades d'Uccle"

Ukkel krijgt er 238 appartementen en 60 woningen bij.

Ukkel, 20 april 2017 - Matexi en BESIX RED hebben het nieuwe project ‘Les Promenades d’Uccle’ onthuld. Het project biedt een antwoord op de vraag van de vastgoedmarkt in Ukkel en voorziet op termijn in de ontwikkeling van 238 appartementen, gebundeld in 11 loten, en 60 woningen. De buurt wordt van 2017 tot 2024 in verschillende fasen ontwikkeld. De werken van de eerste fase zijn eind 2016 al van start gegaan met de aanleg van de wegen.


Nieuw project in een groene oase in Ukkel

Matexi en BESIX RED hebben vandaag ‘Les Promenades d’Uccle’ onthuld, de volledig nieuwe buurt die in Ukkel zal verrijzen. In verschillende fasen komen er 298 wooneenheden, waarvan 238 appartementen en 60 huizen. De werken aan de eerste fase, goed voor 18 huizen en 76 appartementen, zijn eind vorig jaar van start gegaan met de aanleg van de wegen.

Matexi en BESIX RED spelen met Les Promenades d’Uccle in op de grote vraag naar nieuwbouwwoningen en appartementen in Ukkel. Hun oplossing: een duurzame buurt die een antwoord biedt op de vraag van de markt en tegelijkertijd rekening houdt met de specifieke kenmerken van de site.

“Ukkel blijft erg in trek omdat het een van de groenste gemeentes van Brussel is. De buurt is genesteld in een beschermde omgeving, een echte oase van groen die steeds meer mensen aantrekt. Een stijgende vraag is het logische gevolg. Met ‘Les Promenades d’Uccle’ spelen we daarop in met de ontwikkeling van een kwaliteitsvolle en levendige buurt”, verklaren de ontwikkelaars.

Een buurt afgestemd op zijn omgeving

De nieuwe buurt werd met veel oog voor detail vormgegeven, zowel op het vlak van architectuur als de inplanting in het landschap. Alle gebouwen op de site zijn van de hand van A2Rc en Espace Architectes. JNC international was verantwoordelijk voor de integratie in het bestaand landschap. Zo zullen de ontwikkelaars bijvoorbeeld een groot groen gebied van 4,37 hectare schenken aan het Brussels Gewest. De twee groene zones die in het binnengebied van de nieuwe buurt liggen, worden dan weer afgestaan aan de gemeente Ukkel.

Ukkel: een groeimarkt afgestemd op gezinnen

‘Les Promenades d’Uccle’ bestaat uit een geheel van eengezinswoningen met 4 of 5 kamers en appartementen met 1 tot 4 kamers. De ruime en heldere woningen bieden uitstekende energieprestaties. Naast de drie grote gemeenschappelijke infiltratiebekkens zijn alle gebouwen en huizen ook individueel uitgerust met hun eigen regenwatertank voor sanitair gebruik, en een eigen stormbekken. Die maatregelen waarborgen een uitstekend regenwaterbeheer.

De gezinsvriendelijke buurt ademt rust en gezelligheid. De inrichting van de site zorgt ervoor dat het autoverkeer beperkt blijft tot plaatselijk verkeer langs twee lussen waardoor kinderen er in alle rust en vrijheid veilig kunnen rondfietsen en spelen. Zo biedt de buurt een uitzonderlijke levenskwaliteit in een beschermde omgeving waar de natuur overvloedig aanwezig is.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Gerelateerde artikels