19 December 2019

Dat vonden ze in De Pinte. Over enkele maanden verhuist het koppel naar een energiezuinige nieuwbouwwoning in de Matexi-buurt Moerkensheide. Voor Lies is De Pinte vertrouwd terrein, want ze groeide op in de regio. Haar echtgenoot Javier komt uit Spanje en kende de streek niet.

“Ik vertrouwde helemaal op de mening van Lies,” zegt Javier. “De Pinte is gezellig, veilig en groen. Er wonen veel jonge gezinnen, je vindt er goede scholen en zit er niet ver van Gent. Zeker als je de fietssnelweg neemt.” Lies vult aan: “De rustige nieuwbouwbuurt ligt vlak bij een sportcomplex, genoeg in het groen en toch dicht bij de E17. Daardoor zullen we vlot naar ons werk kunnen rijden.”

Professionele kijk

Lies en Javier gingen in heel Vlaanderen op zoek naar een afgewerkte nieuwbouwwoning. Javier: “We wilden een modern huis met ruime kamers. Liefst met een tuin en makkelijk te onderhouden.” “We zochten een betrouwbare partner die hoge kwaliteit levert en de woning volgens onze verwachtingen kan afwerken. Nadat we heel wat opties vergeleken hadden, stak Matexi er voor ons bovenuit,” aldus Lies.

Lies: “De projectleiders staan open voor onze ideeën en geven met plezier hun professionele kijk op de zaken. Aangezien wij voor het eerst bouwen, komt hun ervaring goed van pas. Wat heb je echt nodig, wat zijn leuke extra’s … dat soort zaken.” De Spaanse Javier valt Lies bij: “De communicatie loopt vlot, ook al ben ik nog Nederlands aan het leren en moet het soms in het Engels. Alles samen geeft dit een goed gevoel over het verdere verloop van ons bouwproject.”

Instant buurtgevoel

Javier en Lies kijken er al naar uit thuis te komen in De Pinte. “In de kijkwoning van Moerkensheide maakten we al kennis met enkele buren. Door hun enthousiasme over deze buurt raakten we helemaal overtuigd van onze keuze,” zegt Lies.

Javier: “We ontdekten ook al een leuke speeltuin vlakbij. En ons kindje zal over enkele jaren om de hoek naar de scouts kunnen. Super toch?”

Bouwen in vertrouwen

Hun bouwproject doet hen dromen. Maar eerst staan er nog een resem praktische beslissingen op de planning. Lies: “In ons hoofd richten we al volop de kinderkamer in, in werkelijkheid wordt ondertussen de ruwbouw opgetrokken. We maken nu de nodige keuzes over de afwerking en de materialen. Voor ons is het een sterke troef dat Matexi ons daar voldoende vrijheid in geeft.”

Javier: “Op het einde van de winter verwachten we ons kleintje, we zijn pas recent naar België verhuisd en van job veranderd. Het voelt dus erg goed dat we ons geen zorgen hoeven te maken over onze nieuwbouw. We hebben het volste vertrouwen in het Matexi-team.”

Lies: “Vanaf de zomer beginnen we verhuisdozen te vullen, om tegen het einde van de zomer naar De Pinte te trekken. We kunnen niet wachten. Leuke sfeer in de buurt, fietstochtjes in de streek, gezellige terrasjes, toffe buren … Here we come!”