26 May 2017

Lorem ipsum dolor sit amet, vulputate abhorreant in mel, mel ad dicat impetus maiestatis, nullam putant convenire an his. Modus percipit nec ea, in has euismod volutpat voluptatum. Duo vide verear fuisset ei, fabulas mnesarchum nam te, id sale persius vel. Et per labores eleifend forensibus, ex mutat nemore vis. Ex pri iuvaret mentitum, his ut phaedrum reformidans. Dicat voluptua in eum.

Dag van de Buren

Een barbecue, een picknick, een straatvoetbalmatch, een karaoke… misschien wel een poolparty in het zwembad van de buren? Tijdens Dag van de Buren op 25 mei kan het allemaal.


Wereldwijd

Dag van de Buren werd in 1999, toen nog onder de naam ‘Feest in het gebouw’, voor de eerste keer in Parijs georganiseerd. Sindsdien is het evenement alleen maar gegroeid. Eerst op Europees niveau, vervolgens wereldwijd. In 2003 sprong ook België op de kar en sindsdien organiseert de vzw ‘Feest in het gebouw’ jaarlijks op de laatste vrijdag van mei Dag van de Buren. Het idee is dat buurtbewoners samen een activiteit organiseren om de banden te versterken, een samenhorigheidsgevoel te ontwikkelen en solidariteit te creëren om zo eenzaamheid en uitsluiting tegen te gaan. Als ontwikkelaar van leefbare buurten is Matexi overtuigd partner van Dag van de Buren. Sterker nog! Matexi doet er graag een schepje bovenop en geeft drie gratis kinderbuurtfeesten weg via een fotowedstrijd.

Blije kindjes, vrolijke buurt

De winnaar van de fotowedstrijd mag rekenen op een heus kinderbuurtfeest met alle toeters en bellen. Denk aan een springkasteel, een ballonnenclown, grime, een ijsjeskar… alles voor een namiddag onbezorgde kinderpret. En terwijl de kinderen zich amuseren, kunnen de volwassen alvast plannen maken voor het volgende buurtfeest. Want zoals het spreekwoord zegt: beter een goede buur, dan een verre vriend. Ideaal toch!
Empty