Matexi start verkoop 34 nieuwe woningen

in project Eksterlaer
Bouwproject plattegrond project Eksterlaer

Deurne, 23 september 2016 – Matexi geeft zondag het officiële startschot voor de verkoop van 34 nieuwe projectwoningen en appartementen in het project Eksterlaer in Deurne. De buurtontwikkelaar startte dit jaar met de realisatie van het project, dat in het totaal aan ruim 580 gezinnen een nieuwe thuis zal bieden.

Met de verkoop van 23 woningen en 3 appartementen nam Eksterlaer begin dit jaar meteen een vliegende start. Tegen eind 2017 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in de gloednieuwe groene en autoluwe buurt.

Zondag 25 september tussen 11u en 13u kunnen geïnteresseerden alvast de plannen van het tweede deelproject inkijken in het Boeckenberg Sport & Bussiness Center.

Nieuwe, kwalitatieve buurt

Matexi is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een tweede deelproject in het project Eksterlaer. De buurt moet een totaal nieuwe dynamiek geven aan de omgeving van de Antwerpse deelgemeente. Eksterlaer wordt een groene, autoluwe buurt waar voetgangers en fietsers veilig kunnen bewegen en auto’s slechts via een aantal invalswegen de wijk in kunnen. De aansluiting tussen de parkengordel en het groen bij Eksterlaer maken van de buurt een aangename plaats om te wonen, voor jong en oud. Alle woningen beschikken over een privétuin en een ondergrondse parkeerplaats.

Vliegende start

Eerder dit jaar lanceerde buurtontwikkelaar Matexi al 23 woningen en 3 appartementen. De bouw hiervan werd al opgestart. Daarbij werd veel aandacht geschonken aan duurzaamheid en betaalbaarheid. Dat bleek een schot in de roos. Na enkele weken vond bijna de helft van de woningen al een eigenaar. Met de aanvang van het tweede deel aan de kant van Eksterlaer deze zondag, hoopt Christophe Blassieaux van Matexi even veel gezinnen aan een nieuwe woonst te helpen.

“De kindvriendelijke, groene woonbuurt gecombineerd met het budgetvriendelijke aspect is ideaal voor jonge gezinnen”, stelt Blassieaux. “Deurne wint aan populariteit en met Ekterslaer willen we nieuw en kwalitatief woonaanbod creëren om aan die vraag tegemoet te komen. Bewoners kunnen genieten van alle bestaande faciliteiten in de buurt: scholen, sportcentra, openbaar vervoer en winkels. En dat zonder kwalitatieve groene ruimte in de onmiddellijke omgeving op te moeten geven”.

Matexi 3D van Woningen in Deurne Eksterlaer
Matexi 3D van Woningen in Deurne Eksterlaer

Klaar voor het vervolg

Tijdens het tweede deel van het project bouwt Matexi 16 woningen met drie slaapkamers en 18 appartementen met één of twee slaapkamers en een ondergrondse kelder met 90 autostaanplaatsen. Alle nieuwbouwwoningen en appartementen beschikken over een private tuin of terras. Bovendien profiteren ze maximaal van de aanwezigheid van het aangrenzende parkgebied. De woningen en appartementen worden volledig afgewerkt met materialen die de klant zelf kiest en hebben een eigen (ondergrondse) parkeerplaats. Op zondag 25 september tussen 11u en 13u kunnen geïnteresseerden de plannen en prijzen van dit tweede deel inkijken. Het team van Matexi staat die dag klaar in het Boeckenberg Sport & Bussiness Center om toekomstige bewoners wat meer informatie te geven over de verschillende woningen en appartementen.

Adres

Boeckenberg Sport & Bussiness Center
Grensstraat 9
2100 Deurne

 

Gerelateerde artikels