Lier Dungelhoeff

gaat laatste bouwfase in
Appartementen in Lier Dungelhoeff

Burgemeester Boogaerts en Voorzitter Wollants zorgen voor plechtige eerstesteenlegging 19 oktober 2015 - Het officiële startschot van de laatste fase van de werken aan de nieuwe buurt Dungelhoeff in Lier is gegeven. Burgemeester Frank Boogaerts zorgt voor een plechtige eerstesteenlegging in aanwezigheid van voorzitter van SOLag Bert Wollants en de twee ontwikkelaars. Matexi en Cordeel bouwen in de laatste fase 42 appartementen. Tegen 2017 moet het volledige project afgewerkt zijn, en kunnen de toekomstige bewoners hun intrek nemen.

Alle voorbereidingswerken voor de laatste fase van het grote woonproject Dungelhoeff zijn achter de rug. Met de eerstesteenlegging door burgemeester Boogaerts als officieel startschot, zitten de ontwikkelaars Matexi en Cordeel nu in de laatste rechte lijn naar de oplevering van de groene woonbuurt in Lier. In de eerste fase werden er naast de publieke gebouwen rond het Paradeplein ook 7 appartementen opgeleverd waar de bewoners hun intrek namen. Nu wordt gestart met de bouw van 42 moderne appartementen. Die moeten binnen 2 jaar klaar zijn en vormen het sluitstuk van het kwaliteitsvolle woonproject op de autovrije site. Vlakbij het centrum, midden in het groen.

De buurt Dungelhoeff is erg in trek door zijn unieke ligging. “Dungelhoeff ligt vlakbij het centrum van Lier, op nog geen 10 minuutjes stappen van de Grote Markt. En ook het station is maar vijf minuten wandelen”, zegt Tim Peeters, projectontwikkelaar van Matexi. “Maar tegelijkertijd zitten we hier ook middenin de groene omgeving van het voormalig militair domein. We merken de dat bijzondere combinatie maakt het Dungelhoeff-project erg aantrekkelijk voor toekomstige bewoners.” Leuke knipoog: in de blauwe hardsteen die voor de eerstesteenlegging gebruikt werd, staat de tekst ‘Dungelhoeff: Leven in het groen in Lier’ gegraveerd. “Een mooie verwijzing naar de unieke, groene locatie van het project”, zegt burgmeester Boogaerts.

Appartementen in Lier Dungelhoeff
Appartementen in Lier Dungelhoeff
Plechtige opening kijkwoning.
Op het Paradeplein werd ook het volledig afgewerkt modelappartement plechtig voorgesteld. Het appartement geeft een mooi en duidelijk beeld van de afwerkingsgraad en over wat er allemaal mogelijk is op het vlak van inrichting. Nieuwsgierigen kunnen het modelappartement bezoeken na afspraak.

Gerelateerde artikels